Társoldalunk:

Két éve még vezették a Bundesligát, mára az amatőrök közé süllyedtek

2017.05.21. 10:48

A Paderborn nem tudta megnyerni utolsó bajnokiját a Bundesliga 3-ban, így a következő szezont az amatőrök között, a Regionalligában kezdi. Pedig még három éve sincs, hogy vezettek az élvonalban.

A Paderborn 2014 tavaszán az 1. FC Köln mögött másodikként jutott fel a Bundesligába. A története során először a legmagasabb osztályban játszó kiscsapat aztán nagyon bekezdett a 2014-15-ös idényben, és a 4. forduló után vezették a bajnokságot a Hoffenheim és a Bayern München előtt. 

Aztán a Bayern bajnok lett, a Hoffenheim nyolcadik, a Paderborn pedig kiesett, úgy, hogy csak négy pont kellett volna az osztályozóhoz, még egy ponttal pedig már csont nélkül bent maradtak volna.

Éppen három évvel ezelőtt még azt ünnepelték Paderbornban, hogy a csapat feljutott az élvonalbaForrás: AFP/Oliver Krato

A következő szezonban aztán a másodosztályból estek ki (megint csak négy pont hiányzott az osztályozós helyhez), ezúttal pedig az Osnabrück elleni 0-0-t követően a harmadoszhtályból is kizuhantak - ha nyernek, akkor a bent maradnak.

A Bundesliga nem is olyan régi listavezetője így a következő szezont a már amatőrnek számító Regionalliga egyik csoportjában kezdheti meg.