A Chelsea francia középpályása lett az év játékosa a PL-ben

FOOTBALL - ENGLISH CHAMP - LEICESTER v CHELSEA ANGLETERRE CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP CHELSEA ENGLAND ENGLISH FOOT FOOTBALL league LEICESTER PREMIER Soccer SPORT
Chelsea Manager Antonio Conte celebrates with N'Golo Kante at full time during the English championship Premier League football match between Leicester City and Chelsea on January 14, 2017 played at The King Power Stadium in Leicester, Great Britain - Photo Kieran McManus / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően a bajnok Chelsea középpályása, N'Golo Kante kapta az Év játékosa díjat az angol labdarúgó Premier League-ben.

A 26 éves francia futballistát - aki tavaly a Leicester Cityvel lett bajnok - korábban már a játékostársak és a szakírók is a szezon legjobbjának választották.

A szűkített jelöltlistán Kantén kívül még két csapattársa, a belga Eden Hazard és a spanyol Cesar Azpilicueta, valamint Harry Kane, Dele Alli és a belga Jan Vertonghen (mindhárom Tottenham Hotspur), továbbá az Arsenal chilei támadója, Alexis Sanchez és az Everton belga csatára, Romelu Lukaku szerepelt.

A voksolás során egy szakértőkből álló zsűri tagjai, a PL-csapatok kapitányai, valamint a szurkolók szavaztak, ez alapján alakult ki a sorrend.

Kante emellett azt a bravúrt is magáénak tudhatja, hogy ő lett PL történetének első olyan játékosa, aki két egymást követő szezonban két különböző csapattal is bajnokságot tudott nyerni.

A trénerek között Antonio Conte (Chelsea), Paul Clement (Swansea City), Mauricio Pochettino (Tottenham), Sean Dyche (Burnley), Eddie Howe (Bournemouth) és Tony Pulis (West Bromwich Albion) van versenyben az Év edzője címért.