Társoldalunk:

Beleléphet-e háromszor ugyanabba a folyóba a Real Madrid?

2017.05.21. 15:06

Vasárnap este 22 óra körül már biztosan tudni fogjuk, hogy a Barcelona vagy a Real Madrid lett-e a spanyol bajnok. A fővárosiak indulnak kedvezőbb helyzetből, de jó lesz, ha vigyáznak, mert jártak már pórul.

A várt izgalmakkal - illetve, amikor tíz ponttal vezetett a Real, a fene sem gondolta volna, hogy ez lesz a vége - zárul a Primera Divsión idei szezonja. Az utolsó forduló végén a listavezető Real Madridnak van a legnagyobb esélye a bajnoki címre, de, ha kikapnak Zidane-ék, a Barcelona pedig győzni tud, akkor a katalánoké a bajnoki cím.

A két meccset párhuzamosan adja a Sport 1 és a Sport 2, 20 órai kezdéssel:

A Real a 11. helyen álló Málagához látogat, míg a Barcelona a 10. Eibart szeretné kiadós verésben részesíteni - biztos, ami biztos alapon - a Camp Nouban. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények döntenek, abban pedig a Barca a jobb, hiszen a hazai 1-1 után a Bernabéuban 3-2-re győzött - így a Realnak okvetlenül pontot kell szereznie délen, hogy bajnok lehessen.

A bajnokságban idén csak három meccset elveszítő Realra elvben nem vár megoldhatatlan feladat, de, ugye a nagy tét és a satöbbi - szóval, mit lehessen tudni. Ráadásul már két ízben is voltak hasonló helyzetben, amiből nagyon rosszul jöttek ki.

Menne a fene Tenerifére!

Az 1991-92-es idény utolsó fordulója előtt a madridiak egy ponttal vezettek a rivális előtt, csakhogy míg a katalánok otthon 2-0-ra verték az Athletic Bilbaót, addig a Real 3-2-re kikapott Tenerifén (2-0-s vezetésről), a Barca pedig történelme első BL-győzelme mellett a duplázásnak is örülhetett. 

A következő szezon utolsó fordulójának 57-56-os madridi vezetésről futottak neki a felek, csakhogy míg a Barca hazai pályán 1-0-ra verte a Real Sociedadot, addig Real 2-0-ra kikapott. Hogy hol? Hát, Tenerifén.

A dolognak további kellemes bájt kölcsönöz, hogy a Tenerife edzője abban az időben a Real Madrid korábbi sztárja (későbbi edzője és sportigazgatója), Jorge Valdano volt. A mai ellenfél, a Málaga edzője pedig ugyancsak egy korábbi madridi kedvenc, Michel. 

Ha ezek után a Real elbukná a bajnoki címet - amire azért az aktuális formájukat látva nem tennénk fel a házunkat -, akkor nehéz lenne nem hinni a sorsszerűségben.