Társoldalunk:

Rekorddal bajnok a Chelsea, Klopp BL-be juttatta a Liverpoolt

2017.05.21. 18:03

A bajnok Chelsea gólgazdag meccsen verte a Sunderlandet, a Liverpool is simán nyert a Middlesbrough ellen az angol labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában, így Jürgen Klopp csapata jövőre a Bajnokok Ligájban indulhat.

A Chelsea 5-1-re ütötte ki a vendég Sunderlandet ellen, így 30 győzelemmel zárta a Premier League-et, a korábbi csúcsot is a londoniak tartották 29-cel.

Antonio Conte együttese 93 ponttal lett bajnok, ennél csak egyszer szerzett több pontot egy csapatban a PL történetében, pont a Chelsea, amely José Mourinho irányításával 95 ponttal nyerte meg a bajnokságot a 2004/05-ös szezonban.

Ez volt John Terry utolsó meccse a Chelsea-ben. A klubtól az idény után távozó védő 717. alkalommal lépett pályára a Kékek színeiben, a 26. percben cserélték le, utalva mezszámára - levonulásakor játékostársai sorfalat álltak neki. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a 36 éves futballista befejezi-e a pályafutását, vagy másik csapathoz igazol.

Forrás: AFP/Ben Stansall

Indulhat még a Bajnokok Ligájában jövőre a Tottenham Hotspur, a Manchester City és a Liverpool is.

Klopp így ünnepelte a BL-helyet:

José Mourinho 12 akadémistával küldte pályára a Manchester Unitedet, amely a klub történetének legfiatalabb csapatával lépett pályára a PL-ben, de így is győzött 2-0-ra a Crystal Palace ellen.

 A gólkirály - zsinórban másodszor - a Tottenham játékosa, az utolsó fordulóban mesterhármast szerző Harry Kane lett 29 góllal.

 Az eredmények:
Arsenal-Everton 3-1
Burnley-West Ham 1-2
Chelsea-Sunderland 5-1
Hull City-Tottenham 1-7
Leicester-Bournemouth 1-1
Liverpool-Middlesbrough 3-0
Manchester United-Crystal Palace 2-0
Southampton-Stoke City 0-1
Swansea City-West Bromwich 2-1
Watford-Manchester City 0-5