Vágólapra másolva!
A Manchester City német válogatott középpályása olyan sztáredzőkkel dolgozott korábban, mint Jürgen Klopp, vagy Pep Guardiola, ő azonban mégis a Vasas trénerének, Michael Oenningnek köszönheti a legtöbbet.

A transfermarkt.de terjedelmes interjút közölt Ilkay Gündogannal, a Manchester City középpályásával. A 20-szoros német válogatott középpályás az OTP Bank Liga harmadik helyén álló Vasas edzőjét emelte ki, amikor arról kérdezték ki inspirálta leginkább.

Ilkay Gündoganban a Vasas edzője látta meg először a tehetséget. Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Lindsey Parnaby

„Elég hosszú a lista, de kiemelkedik Michael Oenning, akinek különleges szerepe van a karrieremben. Amikor még a Bochumban voltam a fiatalok között, azt mondta nekem, hogy egy napon profi futballista leszek.

Nem sokkal később Oenning volt az, aki elvitt a Nürnberghez, ahol aztán valóban profi játékos vált belőlem."

Gündogan 2009 februárjában érkezett a Nürnberghez, ahol két és fél évig futballozott, majd a 2011 nyarán 5,5 millió euróért a Borussia Dortmundhoz szerződött. A török származású játékost tavaly nyáron 30 millió euróért vásárolta meg a Manchester City, azonban

decemberben a Watford elleni meccsen elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, így csak 16 mérkőzésen léphetett pályára szezonban.