A focivilágot is megrázta a manchesteri terrortámadás

fbl Horizontal
The sun sets over the stadium during the English Premier League football match between Manchester City and West Bromwich Albion at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on May 16, 2017. / AFP PHOTO / Anthony DEVLIN / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United és a Manchester City mellett az angol labdarúgó-válogatott, az UEFA, valamint a United szerdai Európa Liga döntőbeli ellenfele, az Ajax is kifejezte részvétét a hétfő esti, manchesteri terrortámadással kapcsolatban.

A Manchester United a Twitteren és az Instagramon is megemlékezett az áldozatokról.

We are deeply shocked by last night's terrible events at the Manchester Arena. Our thoughts and prayers go out to all those affected.

Manchester United (@manchesterunited) Šltal megosztott bejegyzťs,

A csapat játékosai is egymás után posztolták gondolataikat a közösségi oldalakon. Wayne Rooney egyenesen pusztítónak nevezte a terrortámadást. A Twitteren azt írta, imádkozik az érinttetekért.

Marcus Rashford egy képet tett ki Manchesterről.

Ashley Youngot is sokkolták a hírek, a középpályás az írta, gondolatban azokkal van, akik elvesztették szeretteiket és imádkozik a kórházakban ápoltakért.

A Manchester United korábbi játékosa, David Beckham elsők között reagált az eseményekre. Instagram oldalán a brit zászlóhoz kitett képe mellé azt írta,

A United egy másik korábbi csillaga, Rio Ferdinand is az érintettekért és hozzátartozóiért imádkozik.

A város másik csapatát, a Manchester Cityt is megrázták a történtek. A klub otthonában, az Etihad Stadionban rendezték be az egyik krízisközpontot a merénylet után.

"Elmondhatatlan szomorúsággal értesültünk az Arénában történt szörnyűségről. Megszakad a szívünk az érintettekért és a mentésben résztvevőkért."

A középpályás Yaya Toure is borzalmasnak nevezte a terrortámadásról szóló híreket, játékostársaihoz hasonlóan ő is imádkozik minden érintettért.

Hozzá hasonlóan Raheem Sterlinget és Vincent Kompanyt is megrázták a történtek.

A Manchester United szerdai EL-döntőbeli ellenfele, a holland Ajax is együttérzéséről biztosította a manchesterieket.

"Amszterdamból szeretettel Manchesternek"

- írta tweetjében a holland klub.

Az UEFA-t is sokkolták az események:

Az angol válogatott hivatalos Instagram oldalán azt írta a City stadionjának képe mellé:

"Veled vagyunk, Manchester."

We're with you, Manchester.

England (@england) Šltal megosztott bejegyzťs,

Az UEFA tájékoztatása szerint a szerdai Manchester United - Ajax labdarúgó Európa Liga-döntő nincs veszélyben, fokozott biztonsági intézkedésekkel készülnek a meccsre a hatóságok Stockholmban.