Társoldalunk:

Benntartotta a PL-csapatot, majd érvényes szerződéssel távozott

2017.05.23. 21:59

A bennmaradás kiharcolása, illetve további két évre szóló szerződése ellenére lemondott Sam Allardyce, az angol élvonalbeli Crystal Palace labdarúgócsapatának vezetőedzője. 

A 62 éves edző karácsony előtt vette át a kiesés ellen küzdő londoni csapat irányítását, amely végül magabiztosan őrizte meg első osztályú tagságát. Mivel a szerződése 2019 nyaráig szól, Steve Parish klubelnököt is meglepte Allardyce döntése.

Sam Allardyce döntése sokakat meglepett.Forrás: AFP/Joe Klamar

Az edző a múlt héten még arról beszélt, hogy a tavaszi siker segített neki feldolgozni a csalódottságot, melyet az okozott, hogy - egy korrupciós botrány következtében - 67 nap és mindössze egy mérkőzés után távoznia kellett az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

A Daily Mail beszámolója szerint Allardyce nem értett egyet a Crystal Palace átigazolási elképzeléseivel, és nem kapta meg a számára szükséges garanciákat a nyári erősítésekkel kapcsolatban.

The Telegraph cikke szerint azonban az áll a távozása hátterében, hogy az életkora miatt nem akar többé vezetőedzőként dolgozni.

A tréner állítólag kétmillió fontos (713 millió forint) prémiumot kapott a bennmaradást követően.

Allardyce keddi döntését a klub egyelőre nem erősítette meg.