Társoldalunk:

Guardiola megint dél-amerikai kapust csábítana Manchesterbe

2017.05.27. 16:21

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere a Benfica brazil kapusát, a 23 éves Edersont nézte ki arra az esetre, ha nem sikerülne Angliába csábítania az AC Milan tehetségét, Gianluigi Donnarummát.

A Daily Mail értesülése szerint a manchesteri csapat elsődleges célpontja továbbra is a Milan olasz válogatott kapusa, Ederson leigazolása lenne a B-terv. A brazil hálóőr az idei szezonban 39 tétmeccsen védett a Benficában, ebből 24-et lehozott kapott gól nélkül. A kivásárlási ára 38 millió font. 

Benfica brazi kapusa a City legújabb kiszemeltje.Forrás: NurPhoto/Carlos Palma/NurPhoto/Carlos Palma

A 188 centis Ederson egyik legnagyobb erőssége, hogy lábbal remekül bánik a labdával, márpedig Pep Guardiolának ez a legfontosabb szempont, amikor kapust keres.

A 70-szeres angol válogatott Joe Hartnak is azért kellett kölcsönben a Torinóhoz távoznia, mert a katalán tréner nem tartotta elég magabiztosnak a passzjátékban. A helyére elcsábította Claudo Bravót a Barcától, de a chilei kapus csúnyán megégett Manchesterben. 22 Premier League mérkőzésen 26 gólt kapott, és tavasszal végleg elvesztette Guardiola bizalmát.