Vágólapra másolva!
Huszonöt évvel ezelőtt Magyarország ellen játszotta első hivatalos mérkőzését az ukrán labdarúgó-válogatott, s kedden Ungváron újrajátszották ezt a találkozót az akkori résztvevők, illetve a korszak meghatározó játékosai. Ezúttal az ukránok nyertek.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a magyar együttest Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány az Andrusch József - Mónos Tamás, Telek András, Mészöly Géza, Cseh András - Halmai Gábor, Márton Gábor - Dombi Tibor, Détári Lajos, Tököli Attila - Sallói István kezdőtizeneggyel küldte pályára. Csereként Fehér Csaba, Vincze Ottó, Sallai Sándor, Waltner Róbert, Vlaszák Géza, Jenei Sándor, Véber György és Éger László állt be.

Forrás: MLSZ

A mérkőzést az összeszokottabb, valamint több fiatalabb játékost is bevető Ukrajna nyerte meg 3-1-re, a gólokat Andrij Vorobej, Ivan Hecko, Szerhij Lazarenko és Fehér Csaba szerezték. A 25 évvel ezelőtti találkozón 1992. április 29-én Kiprich József duplájával és Sallói István góljával a magyarok győztek 3-1-re.

A keddi gálameccset - melyet az ukrán labdarúgás napjának jegyében rendeztek meg - mintegy hatezren látták a helyszínen, köztük Csányi Sándor, az MLSZ, valamint Andrij Pavelko, az ukrán szövetség elnöke.

A találkozó előtt emléktáblát avattak az ungvári stadion bejáratánál a 25 évvel ezelőtti összecsapás emlékére.