Társoldalunk:

Elhunyt a partjelző, aki elnézte Maradona legendás gólját

2017.06.01. 22:13

Elhunyt az 1986-os labdarúgó-világbajnokság argentin-angol negyeddöntőjének egyik partjelzője, a bolgár Bogdan Docsev, aki nem jelezte Diego Maradona szabálytalanságát az Isten keze-gólként elhíresült találatnál.

A bolgár szövetség csütörtöki közleménye szerint Docsev idén nyáron lett volna 82 éves.

Bár azonnal éreztem, hogy szabálytalanság történt, akkoriban a FIFA nem engedélyezte a partjelzőknek, hogy megvitassák a döntéseket a játékvezetővel" - mondta néhány éve a bolgár sajtóban. Hozzátette, ha a nemzetközi szövetség európai bíróra bízta volna ezt a fontos meccset, Maradona első találatát biztosan nem adják meg.

Maradona Isten keze-gólként elhíresült mozdulataForrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Sven Simon

A 2-1-es argentin győzelemmel zárult negyeddöntőn a dél-amerikai csatár szabálytalan gólja után a tunéziai Ali bin Nasszer bizonytalanul kocogott a pálya közepe felé, miközben bolgár segítőjére nézett, ő azonban nem jelzett a zászlajával. Az észak-afrikai játékvezető később elmondta, Docsev intésére várt, de hiába.

"A FIFA egyértelművé tette, hogy ha egy kolléga jobb helyzetben van, mint mi, akkor el kell fogadnunk a jelzését" - közölte korábban Ali bin Nasszer.

A világszerte ismertté vált esetet követően Docsev kijelentette, hogy Maradona tönkretette a pályafutását és az életét. Az 1970-es és az 1980-as években ő volt a legjobb bolgár játékvezető, közreműködött az 1982-es világbajnokságon és több tucat európai kupamérkőzésen is.