Újabb magyar ünnepelhet lengyel bajnoki címet

Legia Warszawa v Ajax Amsterdam - UEFA Europa League Round of 32: First Leg Ball Club Soccer Competition Competition Round First Leg HORIZONTAL Legia Warsaw Match - Sport Photography Poland Soccer SPORT UEFA Europa League Warsaw A.F.C. Ajax
PIlkarze Legii po meczu during the UEFA Europa League round of 32 first-leg football match between Legia Warsaw and Ajax in Warsaw, Poland on February 16, 2017. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Legia Warszawa csapata a Lechia Gdansk elleni gól nélküli döntetlennel biztosította be sorozatban második bajnoki címét a lengyel élvonalban, az Ekstraklasában. A csapat tagja a Ferencvárostól télen érkező Nagy Dominik is.

Az Ekstraklasa bajnoki rájátszásának utolsó fordulója előtt még négy csapatnak is volt esélye a bajnoki címre: a Legia Warszawa 43 ponttal vezette a bajnokságot, míg Jagellonia, Lech Poznan és Lechia Gdansk egyaránt 41 ponttal állt mögött - ráadásul ez a négy csapat egymás ellen játszott.

Európa utolsó bajnoki címét osztották ki Lengyelországban:

Az összevetésből végül a Ferencvárostól a télen érkező Nagy Dominikot is foglalkoztató Legia került ki győztesen, miután hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a Lechiával, és a másik találkozón is döntetlen - 2-2 lett az eredmény - született. A Legia magyar középpályása kezdőként 84 percet töltött a pályán.

Nagy Dominik összesen 12 bajnokin lépett pályára és négy gólt szerzett.

A 13. bajnoki cím került Varsóba:

Az utóbbi években rendre van magyar bajnoka az Ekstraklasának: 2015-ben a Lech Poznannal Lovrencsics Gergő és Kádár Tamás, egy évvel később a liga legjobbjának választott és gólkirályi címet is megszerző Nikolics Nemanja, ezúttal pedig Nagy Dominik nyakába akasztottak aranyérmet.