Újabb mélységben a The Sun, most az Arsenal-drukkerek haragját vívták ki

The Sun
Picture of an advert placed in the Buenos Aires Herald by Britain's biggest-selling tabloid The Sun warning Argentina to keep its "hands off" the Falklands, taken at a newsstand in San Telmo neighbourhood in Buenos Aires, on January 4, 2013. The Sun hit back at Argentina's President Cristina Fernandez de Kirchner's renewed claim over the disputed Falkland Islands in an open letter to her in the Buenos Aires Herald newspaper on Friday, a day after Fernandez de Kirchner published her own open letter in two British newspapers urging Britain to give up the South Atlantic islands. AFP PHOTO/ALEJANDRO PAGNI / AFP PHOTO / ALEJANDRO PAGNI
Vágólapra másolva!
A legnagyobb példányszámú brit bulvárlap újabb ellenségeket szerzett magának, miután a londoni terrortámadást az egyik fővárosi csapat nevével próbálta meg eladni a címlapján.

A hét halálos áldozatot és ötvennél is több sérültet követelő szombat éjszakai londoni merényletek után a The Sun című brit bulvárlap újabb mélységekbe süllyedt - ami, ismerve a lap múltját, nem könnyű feladat. Sikerült ugyanis megtalálniuk a merénylet legkevésbé releváns részletét, amivel magukra haragították az Arsenal jó néhány szurkolóját.

Ez a cím éppen elég a bojkottra Forrás: The Sun

A bulvárlap ugyanis valamiért azt tartotta a legfontosabbnak a címlapján kiemelni, hogy az egyik elkövető Arsenal-mezt viselt. Hogy a lap szerint ez milyen szerepet játszott a merényletben, az rejtély, mindenesetre az Arsenal drukkerei most a lap bojkottjára buzdítják egymást - és ugyanezt várják el a klubtól is.

A szituáció nem lenne újdonság a bulvárlap számára: Liverpoolban az 1989-es Hillsborough-tragédia óta feketelistán vannak, amikor légből kapott, illetve a rendőrségtől származó hamis információk alapján azt írták, hogy a Liverpool-Nottingham Forest találkozó előtt a stadionban lezajlott, 96 ember halálát okozó tömegszerencsétlenség okozói liverpooli szurkolók voltak.