Társoldalunk:

Arda Turan visszavonul a török válogatottól

2017.06.06. 17:49

Arda Turan kedden bejelentette, hogy nem lép többet pályára a török válogatottban.

A Barcelona 30 éves futballistája hétfőn keveredett botrányba, miután a török válogatott repülőgépén rátámadt egy idős újságíróra és meg is fojtogatta, majd az Instagramon reagált. Erről korábbi cikkünkben számoltunk be:

A Barcelona sztárja egy 70 éves újságírót fojtogatott

Török sajtóértesülések szerint Arda Turan rátámadt egy újságíróra a török válogatott repülőgépén, miközben a Macedónia elleni 0-0-ra végződő felkészülési mérkőzésről utaztak haza. Az FC Barcelona középpályása később Instagram-oldalán reagált a történtekre. Arda Turan állítólag azért lett ideges a Milliyet 70 éves újságírójára, Bilal Mesére, mert ő is a csapat repülőgépén utazott, korábban pedig szerinte nem objektív, rágalmazó cikkeket írt róla és a török válogatott egyes játékosairól.

A futballista egy nappal később bejelentette, hogy nem kíván többet pályára lépni a válogatottban.

„Rossz dolgok történtek tegnap, de semmit sem bántam meg, most már nyugalmat érzek. Beszéltem a szövetségi kapitánnyal és az elnök úrral, közöltem velük, hogy ki akarok lépni a válogatottból, Koszovó ellen már nem szeretnék pályára lépni" – idézi a goal.com a középpályást, aki 2006-ban mutatkozott be a török válogatottban, azóta pedig 16 mérkőzésen szerepelt.