Vágólapra másolva!
A Real Madrid szombaton 4-1-re legyőzte a Juventust Cardiffban a Bajnokok Ligája döntőjében, így a királyi gárda négy év alatt háromszor hódította el a legrangosabb európai kupatrófeát. Gerard Piqué, az FC Barcelona védője azonban úgy gondolja, egyelőre még korai madridi dominanciáról beszélni.

A katalán csapat május végén 3-1-re diadalmaskodott a Deportivo Alavés ellen a spanyol Király Kupa-döntőben, azonban a meccs után elmaradt a szokásos buszparádés felvonulás,

mert úgy érezték, hogy az idei szezon kudarc, így nincs mit ünnepelni.

A Bajnokok Ligája történetében a Zinedine Zidane vezette Real Madrid az első csapat, amely meg tudta védeni a címét.

Sokan már Pep Guardiolához hasonlítják a francia edzőt

, és csapata sikereit a Barca Dream Teamjéhez.

A katalánok 2008 és 2012 között 14 trófeát nyertek, így nem túlzás azt állítani, hogy domináltak az európai futballban.

Sergio Ramos a bajnoki cím megnyerése után is üzent Piquének Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

A Barca védője, Gerard Piqué úgy gondolja, hogy mindaddig nem lehet Real Madrid dominanciáról beszélni, amíg a Barca játékosai el nem kezdik ujjongva ünnepelni a spanyol kupagyőzelmet, ahogy azt a madridiak tették 2011-ben (miközben a Barca megnyerte a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is).

– nyilatkozta az FC Barcelona védője, majd odaszúrt a Real Madridnak. „Azon napon, amikor felvonulást rendezünk egy Király Kupa-győzelem után, akkor lehet majd mondani, hogy a Real Madrid domináns ciklusba lépett."

Piqué szerint korai még a Real Madridot a Guaridola-féle Barcához hasonlítani Forrás: AFP/Lluis Gene

Gerard Piqué nem éppen a Real Madrid szurkolók (és játékosok) kedvence. A katalán csapat védője szinte minden alkalmat megragad, hogy odaszúrjon a királyi gárdának,

ebből már többször gondja is akadt a válogatottban, ugyanis rendre kifütyülik a szurkolók.

A Real Madrid három játékosa, Sergio Ramos, Isco és Dani Carvajal a bajnoki cím ünneplésekor megénekelték mit gondolnak Piquéről: "Piqué cabron, saluda al campeon". A mondóka szabad fordításban nagyjából azt jelenti, hogy "Piqué, te rohadék, tisztelegj a bajnoknak."