Társoldalunk:

Szalai Ádám kihagyja az Andorra elleni vb-selejtezőt is

2017.06.06. 14:57

Szalai Ádám és Hangya Szilveszter sem játszhat pénteken a magyar labdarúgó-válogatottban az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn.

Bernd Storck szövetségi kapitány kedden, a ferihegyi indulás előtt elmondta: a Hoffenheim támadójának nem jött rendbe a térdsérülése, míg a Vasas FC védőjének - aki egy félidőt játszott az oroszok elleni, 3-0-ra elveszített barátságos mérkőzésen - a hasizomfájdalma újult ki.

A német szakember hozzátette, hogy a hétfői találkozót követően kedden délelőtt a keret jelentős részének regenerációs programja volt, míg nyolc játékos normál edzésmunkát végzett.

Bernd Storck nem számíthat Szalai Ádám játékáraFotó: Polyák Attila - Origo

Az oroszok elleni mérkőzésre visszatérve Storck megjegyezte, nem örül a sok negatív kritikának, hiszen - ahogyan fogalmazott - hol máshol próbálná ki a fiatal játékosokat, mint egy ilyen felkészülési meccsen, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező rutinos ellenféllel szemben. A szövetségi kapitány hangsúlyozta: elégedett volt azzal, ahogyan csapata fölényben futballozott, több mint hatszáz sikeres passzt hajtott végre és a labdabirtoklásban is riválisa fölé kerekedett, ugyanakkor - mint kiemelte - ezzel semmire sem mentek, hiszen nem tudtak gólhelyzeteket kialakítani.

Hozzátette továbbá, hogy pénteken, Andorrában elsősorban ebben kell majd fejlődniük, de nagyon nehéz dolguk lesz, az ellenfél ugyanis várhatóan semmi másra nem törekszik majd, minthogy tönkretegye a játékukat.

Nagy Ádám: Rossz meccs volt, de mondhatnék csúnyábbakat is

A magyar labdarúgó-válogatott játékosai úgy látják, gyorsulniuk kell az oroszok elleni meccshez képest, ha hozni akarják az andorrai vb-selejtezőt. Négy újoncot avatott a meccsen Bernd Storck kapitány, ám ennek inkább hosszabb távon lehetnek előnyei, a csapat jelenleg még tanuló fázisban van. Nyilatkozatok az oroszok elleni barátságos meccs után.

A magyar válogatott pénteken 20.45-től lép pályára Andorra vendégeként világbajnoki selejtezőn. A nemzeti csapat öt forduló után a harmadik helyen áll a csoportjában, öt pont a lemaradása az Európa-bajnok portugálokkal és nyolc az éllovas svájciakkal szemben.