Kolumbia majdnem megviccelte a spanyolokat, de jött Morata

Horizontal
Colombia's midfielder James Rodriguez protests as he sits on the field during the friendly international football match Spain vs Colombia at the Condomina stadium in Murcia on June 7, 2017. / AFP PHOTO / JOSE JORDAN
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-válogatott szerda este Murciában 2-2-es döntetlent játszott Kolumbia ellen felkészülési mérkőzésen. 

Az első félidőben hazai részről David Silva nyitotta a gólok sorát, a Manchester City támadója már a hetedik gólját szerezte a 2016-os Európa-bajnokság után kinevezett szövetségi kapitány, Julen Lopetegui irányítása alatt.

Kolumbia még az első félidőben egyenlített, a 39. percben a mexikói bajnokságban futballozó Edwin Cardona talált be, a gólpasszt a múlt szombati BL-döntőben piros lapot kapó Juan Cuadrado jegyezte.

A második félidőt a vendégek kezdték jobban, sőt, a vezetést is átvették. A Real Madridból szinte biztosan távozó James Rodríguez szögletét követően korábbi monacói klubtársa, Radamel Falcao bólintott a hálóba.

Ezzel Kolumbia egy hosszú sorozatot szakított meg:

a spanyolokkal 2006 óta először fordult elő, hogy hazai környezetben legalább két gólt kapjanak.

A spanyol csapatnak hátrányban nem nagyon ment a ritmusváltás, de a hajrára azért összejött az egyenlítés, egy madridi koprodukció végén. Az atléticós Saúl Niguez kínálta meg egy remek beadással a realos Álvaro Moratát, aki tökéletesen csúsztatott a kapu hosszú oldalába és kialakította a 2-2-es végeredményt.

A Real Madrid cserecsatára 2016 kezdete óta már nyolc gólt szerzett a spanyol válogatottban, ez a legtöbb holtversenyben David Silvával.

A következő napokban mindkét válogatott pályára lép még egyszer: Falcaóék nem mennek messze, jövő hét kedden Getaféban játszanak felkészülési mérkőzést Kamerun ellen, a spanyolok pedig Macedóniába lépnek pályára a 2018-as világbajnokság selejtezőjének hatodik fordulójában, vasárnap.

A szerda este másik kiemelt felkészülési mérkőzésén Olaszország 3-0-ra legyőzte Uruguayt.

Könnyedén verték az olaszok a tartalékos Uruguayt

A Liechtenstein elleni vb-selejtező előtt az olaszok Nizzában felkészülési mérkőzésen erőlködés nélkül verték 3-0-ra a legnagyobb sztárjai nélkül, viszont sok fiatallal a keretben felálló Uruguayt. Olaszország-Uruguay 3-0 (1-0) gól: Giménez 7. (öngól), Éder 82., De Rossi 90+2. (11-esből) A dél-amerikaiak ezt az egy meccset játszották Európában, számukra sokkal fontosabb lesz az Argentína elleni augusztusi vb-selejtező.

Eredmények:
Spanyolország-Kolumbia 2-2 (1-1)
Olaszország-Uruguay 3-0 (1-0)
Finnország-Liechtenstein 1-1 (1-0)