Társoldalunk:

Bernd Storck: Ez blamázs, de a sorsomról nem én döntök

2017.06.09. 23:12

Gulácsi Péter elnézést kért a magyar szurkolóktól azok után, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott Andorrában vb-selejtezőn. Bernd Storck szerint blamázs, ami történt, de a személyes sorsáról nem ő, hanem mások fognak dönteni. Nyilatkozatok az 1-0-ra elveszített andorrai vb-selejtező után.

A magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter a következőképpen értékelt az M4 Sportnak: "Először is a az összes szurkolótól, aki ide elutazott, elnézését kérünk. A csapat teljesítménye nem volt elég a győzelemhez.

Az első félidőben nagyon gyenge produkciót nyújtottunk. A második félidőben próbálkoztunk, de ilyen akkor sem történhetett volna meg velünk, mint amit átéltünk. Ami a kapott gólt illeti, az első félidőben a széleken nem voltunk agresszívak, nem tudtuk blokkolni az andorrai beadást, amiből aztán az andorraiak gólt szereztek. Összességében, ha egy csapat úgy játszik, hogy rászolgáljon a győzelemre, akkor elkerülheti ezeket a gólokat, szituációkat. Csapatunk azonban Andorra ellen nem úgy játszott, hogy erre a győzelemre rászolgáljon."

A lefújás utáni pillanatok AndorrábanForrás: AFP/Pascal Pavani

 A futballtörténelmi 1-0-s andorrai vereség után Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzést közvetítő M4 Sport kamerái előtt nyilatkozott. "Ez blamázs" - kezdte a kapitány. Majd azzal folytatta, hogy mindenkitől bocsánatot kért, elmondta azt is, hogy a körülményekre senki nem foghat semmit.

Az NB I gólkirálya, Eppel Márton valamint Bernd Storck szövetségi kapitányForrás: AFP/Pascal Pavani

"Tudtuk, hogy Andorra milyen ellenfél, milyen játékot játszik, mi vár ránk. Hamar hátrányba kerültünk. Azt a kevés helyzetet, ami a meccsen előttünk adódott, nem tudtuk kihasználni. Mindenkinek vállalnia kell a felelősséget ezért a meccsért - nekem is.

Ami a személyes jövőmet illeti, most nem azt a pillanatot éljük, amikor ezzel kell foglalkozni. Ezt a meccset meg kell emészteni, mindenkinek át kell gondolnia, mi történt itt. A saját jövőmről nem én fogok dönteni, én csak azt tudom mondani, hogy erre a meccsre is megpróbáltam a lehető legjobban felkészíteni a csapatot."

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor a Nemzeti Sportnak a következőket mondta: „Rettenetesen csalódott vagyok, de szerintem mindenki így van ezzel. Teljes mértékben megértem a szurkolók elégedetlenségét, ők is ugyanúgy élték meg ezt a mérkőzést, mint mi. Mindig éreztük a támogatásukat, ezért különösen fájdalmas ez az eredmény. És ami még lehangoló: jobb volt az ellenfél. Konzekvenciák? Még túl friss ez a csalódás, hiba lenne bármit is mondani, várjunk még ezzel néhány napot!"