Vágólapra másolva!
Gulácsi Péter elnézést kért a magyar szurkolóktól azok után, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott Andorrában vb-selejtezőn. Bernd Storck szerint blamázs, ami történt, de a személyes sorsáról nem ő, hanem mások fognak dönteni. Nyilatkozatok az 1-0-ra elveszített andorrai vb-selejtező után.

A magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter a következőképpen értékelt az M4 Sportnak: "Először is a az összes szurkolótól, aki ide elutazott, elnézését kérünk. A csapat teljesítménye nem volt elég a győzelemhez.

Ami a kapott gólt illeti, az első félidőben a széleken nem voltunk agresszívak, nem tudtuk blokkolni az andorrai beadást, amiből aztán az andorraiak gólt szereztek. Összességében, ha egy csapat úgy játszik, hogy rászolgáljon a győzelemre, akkor elkerülheti ezeket a gólokat, szituációkat. Csapatunk azonban Andorra ellen nem úgy játszott, hogy erre a győzelemre rászolgáljon."

A lefújás utáni pillanatok Andorrában Forrás: AFP/Pascal Pavani

A futballtörténelmi 1-0-s andorrai vereség után Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzést közvetítő M4 Sport kamerái előtt nyilatkozott.

kezdte a kapitány. Majd azzal folytatta, hogy mindenkitől bocsánatot kért, elmondta azt is, hogy a körülményekre senki nem foghat semmit.

Az NB I gólkirálya, Eppel Márton valamint Bernd Storck szövetségi kapitány Forrás: AFP/Pascal Pavani

"Tudtuk, hogy Andorra milyen ellenfél, milyen játékot játszik, mi vár ránk. Hamar hátrányba kerültünk. Azt a kevés helyzetet, ami a meccsen előttünk adódott, nem tudtuk kihasználni.

Mindenkinek vállalnia kell a felelősséget ezért a meccsért - nekem is.

Ami a személyes jövőmet illeti, most nem azt a pillanatot éljük, amikor ezzel kell foglalkozni. Ezt a meccset meg kell emészteni, mindenkinek át kell gondolnia, mi történt itt. A saját jövőmről nem én fogok dönteni, én csak azt tudom mondani, hogy erre a meccsre is megpróbáltam a lehető legjobban felkészíteni a csapatot."

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor a Nemzeti Sportnak a következőket mondta: „Rettenetesen csalódott vagyok, de szerintem mindenki így van ezzel.

Mindig éreztük a támogatásukat, ezért különösen fájdalmas ez az eredmény. És ami még lehangoló: jobb volt az ellenfél. Konzekvenciák? Még túl friss ez a csalódás, hiba lenne bármit is mondani, várjunk még ezzel néhány napot!"