Ezt a csatát elveszíteni látszik a mindenható sztárügynök

Gianluigi Donnarumma
AC Milan's goalkeeper Gianluigi Donnarumma gestures during the Italian Serie A football match Juventus Vs AC Milan on March 10, 2017 at the 'Juventus Stadium' in Turin. / AFP PHOTO / Marco BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A Corriere dello Sport értesülései szerint megszületett a megegyezés az AC Milan és 18 éves kapusa, Gianluigi Donnarumma között, és a fiatal játékos már a jövő hét elején aláírhatja új szerződését.

Még mielőtt a Szulejmánhoz hasonló szappanopera kerekedett volna a történetből, az AC Milan és Gianluigi Donnarumma lezárta a szerződéshosszabbítási körüli hercehurcát - számol be a hírről a Corriere dello Sportra hivatkozva a Calciomercato.com.

Annak ellenére, hogy egy 18 éves játékosról, ráaádásul kapusról, nem is csatárról beszélünk, kétségkívül állíthatjuk, hogy az olasz átigazolási piac legforrób dossziéja (volt?) a Donnarumma-ügy. A nápolyi születésű kapus már négyszeres felnőtt válogatott, a Milannak pedig alapembere lett. A kapus szerződése 2018 nyarán járt volna le,

azaz most volt az utolsó alkalom, hogy meghosszabbítsák, és magához láncolja őt az olasz csapat.

A hírek szerint ez sikerült, méghozzá egy évi 4 millió eurós fizetési ajánlattal, amire minden érdekelt fél rábólintott - a kivásárlási árat viszont még az olasz lapnak sem sikerült kiderítenie.

Donnarumma ügye olyannyira lázban tartotta Milánót, hogy nem csak a család, de még a Curva Sud, a Milan ultracsoportja is felemelte a hangját, rámutatva, hogy nem hagyhatják, hogy a fiatal játékos ügynöke, Mino Raiola - aki a labdarúgás egyik legbofályososabb szereplője, olyan játékosok ügynöke, mint Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba vagy Mario Balotelli - játékszerévé váljon.

A szurkolók félelmét azt táplálta, hogy Raiola többször is hangsúlyozta, Donnarumma már kinőtte a Milant, és a maga részéről elérkezettnek látja az időt, hogy ifjú védence már a nyáron valamelyik európai élcsapatban védjen. Kérőkben pedig nincs (volt) hiány: a Real Madrid, a Manchester City, a Manchester United, a PSG, az Inter és a Juventus érdeklődéséről is lehetett hallani.