Vágólapra másolva!
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak adott volna interjút vasárnap, ám azt nem sokkal előtte lemondta. Csányi Sándor MLSZ-elnök kezdeményezte, hogy meghallgassa az elnökség a német szakembert.

A hetekkel ezelőtt leegyeztetett interjút vasárnap délután vették volna fel, 19 órakor adták volna le, a beharangozott műsor el is kezdődött, Berkesi Judit műsorvezetőnő azonban közölte, hogy

háromnegyed órával a felvétel előtt kapták a hírt, hogy Bernd Storck nem szeretne nyilatkozni.

A Magyar Labdarúgó-szövetség felajánlotta, hogy egy játékos és a sajtófőnök bemegy a stúdióba Storck helyett, de az M4 ebből nem kért. Berkesi Judit ezután felolvasta a kérdéseket, amelyeket feltettek volna a szövetségi kapitánynak.

Berkesi Judit a következő kérdéseket tette fel az üres széknek:

Hogy telt az elmúlt másfél napja, elgondolkodott-e azon, hogy a vereség után felajánlja a lemondását?

Megbánta-e azt, hogy lemondott néhány NB I-ben szereplő játékosról az Andorra elleni mérkőzés előtt? Figyelembe véve azt, hogy közel tíz játékos hiányzott különféle okok miatt (sérülés), elgondolkodott-e azon, hogy a horvát bajnokság gólkirályát, Futács Márkót, vagy Nikolics Nemanját behívja-e a keretbe?

Mi volt a probléma, főleg az első félidőben? Voltak ennek előjelei? Miben érzi magát felelősnek a vereség után Bernd Storck?

A mérkőzés után Dzsudzsák Balázs interjút adott. Ebben a csapatkapitány azt mondta, hogy „ki is lehetett volna ebből szállni". Mire gondolhatott a játékos? Tényleg lehettek egyes játékosoknak hozzáállásbeli problémái?

Hogyan lehet most a szurkolók megrendült bizalmát visszaszerezni?

Az MLSZ sportigazgatójaként hogy látja, mi történt a válogatottal az elmúlt egy évben? Egy évvel ezelőtt a mennyben voltunk, most a pokolban vagyunk. Hogyan látja ezt?

A képre kattintva megnézheti a műsort Forrás: M4

Bernd Storck közleményben indokolta meg, hogy miért mondta le az interjút: „Sajnálattal mondtam le a mai interjút. Nem vagyok az az ember, aki szeret kapkodva dönteni, nyilatkozni.

A jövőben – mint eddig is – nyitott vagyok a megkeresésekre, és szívesen elmondom a véleményem!"

Storck nem akart kapkodni Fotó: Polyak Attila - Origo

Közben a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor kezdeményezte, hogy az Andorra elleni vereség után a szövetség elnöksége a jövő heti ülésén hallgassa meg a szövetségi kapitányt, és a beszámolója után az elnökség tárgyaljon a kialakult helyzetről.

Storck egyébként a mérkőzés után nyilatkozott, elmondta, hogy vállalja a felelősséget az Andorra ellen elszenvedett csúfos kudarcért.

Storck: Enyém a felelősség, én állítottam össze a keretet

Bernd Storck, az Andorrában kínos vereséget szenvedő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány a mérkőzés után elmondta, nem keres kifogásokat és nem bújik el a felelősség elől. Ugyanakkor azt is hozzátette, továbbra is bízik a fiatal játékosokban, és a jövő érdekében vállalta a kockáztos lépést.