Társoldalunk:

Sarapova nem lesz ott Wimbledonban

2017.06.11. 12:21

Májusi combsérülése miatt még hetekig nem teniszezhet az egykori világelső orosz Marija Sarapova.

Sarapova május 16-án feladta a mérkőzést a római salakpályás torna második fordulójában, így biztossá vált, hogy alanyi jogon nem lehet főtáblás Wimbledonban, most pedig az is eldőlt, hogy sérülése miatt az év harmadik Grand Slam-viadalának selejtezőjében sem indulhat. 

Sarapova a harmadik szettben adta föl a Mirjana Lucic-Baroni elleni mérkőzéstForrás: AFP/Andreas Solaro

"Folytatom a felépülést, jelenlegi terveim szerint a stanfordi verseny lesz a következő, amelyen indulhatok" - írta közösségi oldalán az ötszörös Grand Slam-torna győztes Sarapova.

A kaliforniai torna július 31-én kezdődik.

A 30 éves Sarapova április 26-án tért vissza a doppingesete miatti 15 hónapos eltiltását követően. Stuttgartban az elődöntőig, Madridban pedig - Rómához hasonlóan - a második fordulóig jutott, így jelenleg a 178. helyen áll a világranglistán. A francia nyílt bajnokságra nem kapott szabadkártyát, de mint utóbb kiderült, sérülése miatt nem is tudott volna indulni.

Mivel a teljes füvespályás szezont kihagyja, biztosan nem lesz elegendő világranglista-pontja ahhoz, hogy alanyi jogon elinduljon az amerikai nyílt bajnokságon, erre csak szabadkártyával lesz lehetősége.