Vágólapra másolva!
Az angol válogatott nyerte a Dél-Koreában rendezett U20-as labdarúgó világbajnokságot, miután a vasárnapi döntőben 1-0-ra legyőzte Venezuelát.

Angol válogatott 1966 óta első ízben jutott be bármilyen korosztályos világbajnokság döntőjébe azt követően, hogy a pénteki elődöntőben 3-1-re legyőzték Olaszországot.

A Venezuela elleni fináléban - ők a dél-amerikai házi elődöntőben 1-1 után tizenegyesekkel verték Uruguayt - majdnem utolérte őket az angolokat évtizedek óta üldöző átok, ami hol egy öngól, egy kihagyott tizenegyes, egy értelmetlen piros lap, vagy éppen egy nevetséges potyagól formájában sújt le rájuk. Ezúttal az utóbbi közelített, amikor Ronaldo Lucena a 24. percben egy szabadrúgásból jó 40 méterről célba vette a kaput - és a jobb kapufát találta telibe. Nem tennénk le a nagyesküt, hogy Rederick Woodman kapus elérte volna a labdát, ha kicsivel bentebb megy.

Tíz perccel később pedig megszerezték a vezetést az angolok: Lewis Cook szabadrúgását Dominick Calvert-Lewin tartotta meg ügyesen két védő között, és elsőre még a kapusba rúgta a labdát, a kipattanót azonban már a helyére küldte.

Venezuela persze mindent megtett az egyenlítésért, egy büntetőt is kiharcolt, Adalberto Penaranda lövését azonban óriási bravúrral hárította Woodman, így maradt az 1-0, Anglia pedig elmondhatja magáról, hogy még nem veszített vb-döntőt.

A szerencsére egyébként nem panaszkodhattak a tornán az angolok, ugyanis már a csoportkörben is megcsapta őket a balsors szele, amikor Fikayo Tomori és Dean Henderson egy, a nagyokat idéző öngólt hozott össze Guinea ellen.

A meccs vége azonban 1-1 lett, az angolok megnyerték a csoportot, és a győzelemig meneteltek végül.

U20-as vb, döntő:
Anglia – Venezuela 1-0 (1-0)
g.: Calvert-Lewin 34.

a 3. helyért:
Olaszország – Uruguay 0-0, tizenegyesekkel 3-1