Ranieri aláírt új klubjánál, de van egy apró bökkenő

Italy: Partita del Cuore Match Caludio Ranieri partita del cuore campioni per la ricerca charity football game torino final champions league serie a campionato FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE uefa champions league ucl turin SPORT sports players PHOTOJOURNALISM
Claudio Ranieri attends the twenty-sixth Partita del Cuore charity football game at Juventus Stadium on may 30, 2017 in Turin, Italy. (Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Minden jel arra mutat, hogy a francia bajnokságban szereplő Nantes együttesének edzője lesz Claudio Ranieri, aki először állhat munkába, mióta 2017 februárjában menesztették a Leicester City éléről. A L'Équipe híre azonban megjegyzi, hogy az aláíráshoz a Francia Profi Labdarúgóliga beleegyezésére is szükség van.

A szövetségnek ugyanis van egy olyan szabálya, hogy a Ligue 1 csapatai nem alkalmazhatnak 65 évnél idősebb vezetőedzőt. Ranieri 2016 októberében ünnepelte a 65. születésnapját.

A Nantes vezetői bizakodóak a döntést illetően, hiszen nem először fordulna elő a liga történetében, hogy egy túlkoros tréner engedélyt kap a munkavállalásra, 2007-ben Guy Roux 68 évesen irányíthatta az RC Lens csapatát.

A Nantes a 2016-2017-es szezonban fantasztikus eredményt ért el, Sergio Conceicao vezetőedzővel a Ligue 1 hetedik helyét szerezte meg, de a portugál a nyáron aláírt az FC Portóhoz. Az ő helyét veheti át Ranieri, akinek nem lesz ismeretlen a francia futball, hiszen 2012 és 2014 között az AS Monacót irányította, első évében megnyerte a másodosztályt, a következőben pedig ezüstérmet szerzett az élvonalban a Paris Saint-Germain mögött.

Claudio Ranieri visszatér Franciaországba Forrás: NurPhoto/Giuseppe Ciccia/NurPhoto/Giuseppe Ciccia

Ranierit évi 10 millió eurós fizetéssel csábították Kínába, Premier League-klubok is megkeresték, de nagyon úgy tűnik, hogy augusztustól a francia bajnokságban okozhat újabb meglepetést.