Társoldalunk:

Méltatlan körülmények között tértek vissza a Barca legendái

2017.06.12. 14:55

Vasárnap este az FC Barcelona első Dream Teamnek nevezett csapata, a Guardiolával, Koemannal és Sztoicskovval fémjelzett gárda a Camp Nouban lépett pályára a Benfica legendái ellen. A mérkőzésnek ünnepi apropója volt, azonban korántsem érte el azt a célt, amit a tavaly elhunyt Johan Cruyff és egykori tanítványai érdemeltek volna.

Vasárnap este ünnepelték az FC Barcelona első Dream Teamjének BEK-győzelmét. A Johan Cruyff vezette katalán csapat 25 évvel ezelőtt hosszabbítás után győzte le Sampdoriát Ronald Koeman szabadrúgásgóljával a londoni Wembley Stadionban. 

Josep Guardiola és Rui Costa a Barcelona-Benfica gálameccsenForrás: AFP/Pau Barrena

A katalán klub ezért ünnepélyes gálameccset szervezett a Benfica ellen, amelyen pályára léptek az akkori csapat sztárjai. A legnagyobbak közül ott volt Hriszto Sztoicskov, a Manchester City edzőjeként dolgozó Josep Guardiola, és az Evertont irányító Ronald Koeman is, akit Ernesto Valverde kinevezéséig esélyesnek tartottak a csapat kispadjára.

A rangos eseményre nem sokan voltak kíváncsiak, úgy tűnik a Barca legendái nem nagyon hozták lázba a nézőket. A klub korábbi igazgatója, Toni Freixa a twitter-oldalán csak annyit írt az eseményről: Nem ezt érdemelte a Dream Team"