Társoldalunk:

Újabb magyar fiatal dörömböl a Serie A kapuján

2017.06.12. 07:55

Sokan felkapták a fejüket, amikor a Serie A utolsó fordulójában, a Sampdoria-Napoli bajnokin a hazaiak kispadjára egy 16 éves magyar kapus is odakerült. A DIGI Sport híradója megkereste az érintettet, Hutvágner Gergelyt, hogy mesélje el, miképp került tűz közelbe az olasz élvonalban.

„Edzettünk, edzettünk keményen, egyszer csak felkerültem a nagycsapathoz - nem is tudom, hogyan -, és akkor azt mondták, úgy nézek ki, mint egy kapus. Sokat fejlődtem, amióta itt vagyok” - nyilatkozta a Sport 24-nek Hutvágner Gergely.

Hozzátette, Emiliano Viviano sérülése is kellett ahhoz, hogy bekerüljön a keretbe. „Az utolsó mérkőzésnek már nem volt tétje, és a másik U19-es kapussal - a litván Titas Krapikasszal együtt - beneveztek a keretbe, ő egy évvel idősebb nálam. A Napoli ellen én voltam a harmadik számú kapus, nagy élmény volt ez számomra.”

A karrierje Dunaharasztiból indult, és igencsak nagy hatással volt rá, hogy mekkora sztárokhoz került közel ezen a meccsen. „Egy-két éve még a FIFA videojátékában vettem meg azokat a játékosokat a csapatomba, akikkel most együtt voltam. Nem is tudtam, hogyan kellene most arra reagálni, hogy ott futkorásznak mellettem olyan nagy nevek, mint Insigne, Callejón, vagy a kapus Reina. Ő rá is lépett a lábamra a félidőben, véletlenül” - mosolyogott Hutvágner.

A magyar labdarúgó példaképe mindössze egy évvel volt idősebb (17), amikor elindult a karrierje a Parmában.

„Gianluigi Buffon a kedvencem, nagyon tetszik a személyisége, sajnos mára kissé megöregedett. Úgy érzem, közel van a stílusunk egymáshoz. Ő az én példaképem” - ismerte el.

A válogatottság nagyon is érdekli, bár úgy látja, mostanság mintha elfelejtették volna. „Bernd Storck nem sokat tud rólam, idén nem is hívtak meg az U17-esek Eb-keretbe, szerintem elég alul vagyok a rangsorban, most nem láttak egy évig. Ha be fognak hívni, azon leszek, hogy megmutassam, mennyit fejlődtem az utóbbi időben. Egy-két év múlva szeretnék én is odakerülni a korosztályos válogatott keretébe első-második számú kapusként” - fogalmazott a Sampdoria tehetsége.