Társoldalunk:

Orbán Viktor: Az MLSZ bölcs döntésében van minden reményünk

2017.06.12. 15:46

A miniszterelnök szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetésének kell megtalálnia a megoldást arra a helyzetre, amely az Andorrától elszenvedett vereség után a sportágban kialakult. Orbán Viktor a Parlamentben beszélt erről az őt kérdező újságíróknak.

Az újságírók arról kérdezték Orbán Viktort, hogy az 1-0-s andorrai vereség után szerinte le kell-e mondania Bernd Storck szövetségi kapitánynak. A miniszterelnök azt mondta, hogy "az MLSZ élén olyan vezetők ülnek, akik a futballvilágon kívül is komoly vezetői tapasztalatokkal rendelkeznek.

Az a vezérkar van a Magyar Labdarúgó Szövetségben, amelyik a hollandoktól elszenvedett megsemmisítő, 8-1-es vereség után is képes volt megtalálni a helyes utat. Most mindannyian abban bízhatunk, hogy Csányi Sándor elnök úr és csapata kellő mérlegelés után bölcs döntést hoz. Ebben van minden reményünk."

Orbán Viktor miniszterelnök (b), mellette Hernádi Zsolt, a Mol Zrt. elnöke (k) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökeForrás: MTI/Beliczay László

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott 1-0-s vereséget szenvedett pénteken a világranglista 186. helyén álló andorrai csapattól. Az MLSZ vezetősége a mérkőzés kapcsán ezen a héten hallgatja meg Bernd Storck szövetségi kapitányt, aki egyben az MLSZ sportigazgatója is.