Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok válogatottaj 1-1-es döntetlent játszott Mexikó vendégeként a 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtező sorozatában, ezzel életben tartotta a reményeit, hogy egyenes ágon kvalifikáljon a jövő évi oroszországi tornára.

Megannyi kínos mérkőzés - 2-1-es vereség otthon Mexikótól, 4-0-s zakó Costa Ricában, 1-1-es döntetlen Panamában - után, öt meccsen szerzett hét ponttal az Egyesült Államok csapata nem volt valami biztató pozícióban a selejtezők második szakaszára fordulva.

Telt ház, jó hangulat, rendőrsorfal Forrás: AFP/Alfredo Estrella

Az első két fordulóban elszenvedett vereségek után a szövetség menesztette Jürgen Klinsmannt, a helyére kinevezett Bruce Arena - aki 1998 és 2006 között, éppen a német előtt már ült ebben a székben - összekapta a csapatot. Mexikóba már egy jobb szellemiségű társaság utazott, ami meg is látszott a játékos és az eredményen is.

Az amerikaiak végig egyenlő ellenfelei voltak a hazaiaknak a telt házas (81 000 néző) Azték Stadionban, olyannyira, hogy Michael Bradley káprázatos góljával a 6. percben meg is szerezték a vezetést.

Amit ugyan Carlos Vela a 23. percben kiegyenlített, de a mérkőzést megfordítani már nem tudta Mexikó.

Mindkét oldalon volt egy-egy kapufa, de az eremény már nem változott. Mexikónak így nem sikerült ugyan 1972 után újra oda-vissza megverni a jenkiket egy selejtezősorozatban, viszont az amerikaiak sem tudták behúzni a második győzelmüket Mexikóvárosban, ahol a mérlegük így néz ki: 4 győzelem, 4 döntetlen és 20 vereség, 19-72-es gólkülönbség.

A selejtező csoport állása: 1. Mexikó 14 pont, 2. Costa Rica 8 (5 mérkőzés), 3. USA 8, 4. Panama 6 (5 mérkőzés), 5. Hondura 4 (5 mérkőzés), 6. Trinidad 3 (5 mérkőzés).
Az első három helyezett egyenes ágon jut ki a világbajnokságra, míg a negyedik helyen végző csapat pótselejtezőt játszik az ázsiai selejtező sorozat 5. helyezettjével.