Egy szóban rejlik az andorrai focicsoda titka

Szalai Ádám; Lima, Ildefons akció FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY
Andorra La Vella, 2012. szeptember 7. Szalai Ádám (j) és az andorrai Ildefons Lima küzd a labdáért a 2014-es labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának Andorra – Magyarország selejtező mérkőzésén Andorra La Vellában 2012. szeptember 7-én. (MTI/EPA/Alejandro Garcia)
Vágólapra másolva!
Nem kell nagy megfejtéseket keresni, hiszen, aki látta a mérkőzést, az pontosan azt hiányolta a magyar válogatott focistáinak játékából, ami az andorraiakéban megvolt.

Ildefons Lima a magyarok ellen beállította az andorrai válogatottsági rekordot, hiszen 106. alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban. Mégsem ezért volt számára emlékezetes az 1-0-ra megnyert vb-selejtező. A 37 éves védő a DIGI Sport híradójának azt mondta, a titok a szívükben rejlett.

Nagyon boldogok vagyunk, egész Andorra nagyon boldog. Ez egy nagy meccs, egy gyönyörű este volt. Egész életünkben emlékezni fogunk erre a győzelemre” - nyilatkozta a Sport 24-nek Lima.

Ami a magyar válogatottnak katasztrófa, az Andorrának csoda. De mi lehet a titok? „Tudtuk, hogy a magyaroknak jobb az erőnlétük, jobb a technikai képzettségük.

A 80 ezres lakosságú Andorra futballválogatottja idén még veretlen: San Marinót és Magyarországot legyőzte, a Feröer-szigetek ellen pedig döntetlent ért el.