Vágólapra másolva!
Zsebben van a Bayern München negyedik nyári igazolása is, Corentin Tolisso érkezett a Lyontól klubrekordot jelentő 41.5 millió euróért.

A 22 éves francia válogatott futballista szerdán érkezett orvosi vizsgálatra és alá is írta öt évre szóló szerződését a német bajnokkal, amely ezen a nyáron már megszerezte Sebastian Rudyt és Niklas Sülét a Hoffenheimtől, Serge Gnabryt a Werder Brementől, illetve élt opciós megvételi jogával Kingsley Coman esetében, aki 2015-ben kölcsönben érkezett a Juventustól.

A Lyonban nevelkedett Tolisso egyszeres francia válogatott, a keddi Anglia elleni mérkőzésen ott volt a kispadon, de nem kapott lehetőséget. A Bayern azonban nem véletlenül fizetett rekordot jelentő összeget érte, hiszen középpályásként és jobbhátvédként is bevethető, Carlo Ancelotti együttese pedig Xabi Alonso és Philipp Lahm visszavonulásával pont ezen a két poszton gyengült meg ezen a nyáron.

A Lyonban az egész pályát bejátszó, box to box középpályásként szereplő Tolisso a kaput is érzi, a 2016-2017-es szezonban 41 mérkőzésen 14 gólt szerzett és 7 gólpasszt osztott ki.

Ha hinni lehet az átigazolási pletykáknak, Tolissoért a Chelsea, a PSG és a Barcelona is versenyben volt, végül a Bayern München lett a befutó.