Vágólapra másolva!
Bernd Storck marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya - jelentette be Csányi Sándor az M4 Sporton. A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke elárulta, hogy a német szakember felajánlotta a lemondását, de ő arra kérte, hogy ezt ne kommunikálja a sajtónak. Storcknak többet kell majd egyeztetnie a klubedzőkkel. Korhut Mihály, a válogatott védője örömét fejezte ki az MLSZ döntése után. Bernd Storck azt mondta, hogy örül az MLSZ döntésének, és össze fogják szedni magukat.

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége csütörtökön meghallgatta Bernd Strock beszámolóját, majd Csányi Sándor MLSZ-elnök az M4 Sporton elmondta:

kap még egy esélyt a német szakember.

Storck: Össze fogjuk szedni magunkat

„Az után a nagyon negatív helyzet után, amelyet a múlt heti vereségünk előidézett, most kimondottan pozitív érzésekkel vágok neki a folytatásnak. Nagyon jólesett az elnök úr és az elnökség megerősítése, érzem magamban és a csapatban az erőt arra, hogy bizonyítsuk a következő két hazai meccsen és a többi előttünk álló feladat során, hogy a magyar válogatott képes jól és sikeresen futballozni. Dolgozunk tovább és össze fogjuk szedni magunkat!" – mondta Storck a Nemzeti Sportnak.

„Kijutottunk az Európa-bajnokságra, ott csoportelsők lettünk, és abban bízunk, hogy ahogy sikerült a 8-1-es hollandiai vereség után helyreállítani a magyar labdarúgást, úgy most is sikerül” - mondta Csányi Sándor. Hozzátette, hogy

szövetségi kapitányként és sportigazgatóként is marad Bernd Storck.

Így érkezett meg Bernd Storck az OTP Nádor utcai székházához, ahol az MLSZ elnöksége meghallgatta őt Forrás: MTI/Kovács Attila

Csányi elmondta, hogy az alapcsapatból tíz játékos sérült volt az Andorra elleni meccs előtt, ezért kényszerhelyzetben volt a kapitány, szerinte ezt a sajtó elfelejtette megírni.

„Ezzel még nem azt akarjuk mondani, hogy elégedettek vagyunk azzal, amilyen kerettel kiutazott a csapat Andorrába, de

Csányi ad még egy esélyt Storcknak Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Csányi Sándor elárulta, hogy Bernd Storck az andorrai vereség után felajánlotta a lemondását, de ő azt kérte tőle, hogy ezt ne kommunikálja a sajtónak.

Az MLSZ elnöksége azt kérte Storcktól, hogy a jövőben többet egyeztessen a klubedzőkkel, és vegye jobban figyelembe a klubedzők véleményét.

A szurkolókat próbálják kárpótolni

„Megértem azokat a szurkolókat, akiknél elszakadt a cérna Andorrábban a látottak miatt. Nagyon bízom abban, hogy a szurkolók visszatérnek.

Próbáljuk őket kárpótolni, a következő három hazai selejtezőre egységesen 1000 forintba fog kerülni a belépő,

akinek pedig bérlete van, azoknak a különbözetet meg fogjuk téríteni. Tudom, hogy ezzel nem lehet kiküszöbölni a csorbát, de legalább teszünk valami gesztust, mert a szurkolók támogatása nélkül nem lehet sikeresen szerepelni” - nyilatkozta az MLSZ elnöke.

Az andorrai vereség után kaptak hideget-meleget a játékosok a szurkolóktól Forrás: AFP/Pascal Pavani

Korhut Mihály örül

„Mindenki megérdemel egy második esélyt” – jelentette ki Korhut Mihály, a Hapoel Beer-Seva és a válogatott védője a Nemzeti Sport kérdésre.

Bízom benne, hogy a szurkolók újra a válogatott mellé állnak, az ugyanakkor biztos, hogy ezért igencsak meg kell majd dolgoznunk.”

Bognár György szerint logikus döntés született

„Érthető, logikus döntést hozott a Magyar Labdarúgó-szövetség vezetősége” – mondta a sportnapilap online kiadásában Bognár György, korábbi válogatott játékos.

Kétségtelen, hogy rossz periódusban van a felnőtt csapat, és habár az Andorra elleni világbajnoki selejtező valóban szörnyű volt, egyetlen mérkőzés alapján dönteni és váltani bizony nem lett volna indokolt. Biztosra vettem tehát, hogy ez a határozat születik.”

Szavazzon!

Ön szerint helyes döntést hozott az MLSZ?

Stocknak 14 hónapja lesz építkezni

A magyar válogatott a legutóbbi négy mérkőzését elveszítette: a Portugália (0-3) és Andorra (0-1) elleni vb-selejtezőkön, valamint a Svédország (0-2) és Oroszország (0-3) elleni hazai felkészülési meccseken még gólt sem szerzett.

Viszont, mivel a 2018-as oroszországi vb-re való kijutás elúszott, Storcknak most 14 hónapja van arra, hogy ütőképes csapatot építsen a 2020-as Európa-bajnokságra zajló selejtezőkre.

A kvalifikációs sorozat 2018 szeptemberében kezdődik majd. 2020-ban Budapest 3 Eb-csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendezhet.

Az MLSZ döntése egészen biztosan sokáig beszédtéma lesz a magyar labdarúgásban.

Pintér Attilát egy tétmeccs után menesztették

Az ügy kapcsán érdemes felidézni, hogy a Csányi Sándor vezette MLSZ 2014. szeptemberében Pintér Attila első tétmeccse után menesztette az akkori szövetségi kapitányt. A magyar válogatott 2014. szeptember 7-én hazai pályán 2-1-re kapott ki Észak-Írországtól, ezek után kellett távoznia Pintérnek. Csányi Sándor egy később tett nyilatkozatában azt mondta, hogy a magyar csapat akkor gyáván játszott, ezért menesztette a szövetségi kapitányt.

Bernd Storck: A Mount Everestről a Mariana-árokig

Bár a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és az MLSZ sportigazgatója, Bernd Storck csak 2015 márciusában érkezett Magyarországra, a magyar futballal való kapcsolata sokkal régebbre nyúlik vissza. A 2016 nyarán még ünnepelt szakember most olyan helyzetbe kormányozta magát, ahonnan nagyon nehéz lesz kitolatnia.