Társoldalunk:

Negyedóra alatt döntöttek a Real Madrid elnökének sorsáról

2017.06.19. 08:51

A Real Madrid közgyűlése egyhangúlag választotta meg újabb négy évre a klub elnökének Florentino Pérezt. 

Nem sok dolguk akadt a szavazásra jogosultaknak a késői órán: a jelölési határidő június 18-án éjfélkor járt le, és miután a 2009 óta az elnöki székben ülő Pérezen kívül senki nem jelezte szándékát, hogy indulna a posztért, a jelen lévők még azon melegében le is tudták a szavazást. Éjfél után egy perccel kezdték és negyed 1-kor már végeredményt is hirdettek - 2021-ig Florentino Pérez marad a Real Madrid elnöke. 

Jó kezekben lesz a családi ezüstForrás: AFP/Javier Soriano

A 70 éves klubelnököt 2009 és 2013 uttán harmadjára választották meg ellenjelölt nélkül, úgy, hogy 2000 és 2006 között is betöltötte már egyszer a posztot. 

Az biztos, hogy nincs rossz kezekben a spanyol bajnok és a Bajnokok LIgájának győztese. Pérez nevéhez fűződik a galaktikus Real Madrid felépítése, Ronaldóval, Luis Figóval, Zinedine Zidane-nal, David Beckhammel és Roberto Carlosszal (mások mellett), de az utóbbi években is szárnyal a klub az irányítása alatt: az elmúlt négy szezonban háromszor nyerték meg a BL-t, idén elsőként védték meg címüket a sorozatban, összejött a bajnoki cím is, a presidentének pedig határozott terve, hogy egy újabb galaktikus Realt építsen, amihez az első lépés a monacói szupertini, Kylian Mbappé megszerzése lehet.

Mondjuk, nem lenne rossz az adóelkerülési botránya miatt bajba kerülő Cristiano Ronaldo megtartása sem, akit megnyugtatásul teljes bizalmáról biztosított a klub.