Negyedóra alatt döntöttek a Real Madrid elnökének sorsáról

Horizontal
Real Madrid's President Florentino Perez speaks during an AFP interview in the trophy room of the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, on November 27, 2016. Zinedine Zidane's smooth transition from Real Madrid legend as a player to Champions League winning coach has caught many by surprise, but Real president Florentino Perez believes success was guaranteed by the Frenchman's "love story" with the Spanish giants. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
A Real Madrid közgyűlése egyhangúlag választotta meg újabb négy évre a klub elnökének Florentino Pérezt. 

Nem sok dolguk akadt a szavazásra jogosultaknak a késői órán: a jelölési határidő június 18-án éjfélkor járt le, és miután a 2009 óta az elnöki székben ülő Pérezen kívül senki nem jelezte szándékát, hogy indulna a posztért, a jelen lévők még azon melegében le is tudták a szavazást. Éjfél után egy perccel kezdték és negyed 1-kor már végeredményt is hirdettek - 2021-ig Florentino Pérez marad a Real Madrid elnöke.

Jó kezekben lesz a családi ezüst Forrás: AFP/Javier Soriano

A 70 éves klubelnököt 2009 és 2013 uttán harmadjára választották meg ellenjelölt nélkül, úgy, hogy 2000 és 2006 között is betöltötte már egyszer a posztot.

Az biztos, hogy nincs rossz kezekben a spanyol bajnok és a Bajnokok LIgájának győztese. Pérez nevéhez fűződik a galaktikus Real Madrid felépítése, Ronaldóval, Luis Figóval, Zinedine Zidane-nal, David Beckhammel és Roberto Carlosszal (mások mellett), de az utóbbi években is szárnyal a klub az irányítása alatt:

az elmúlt négy szezonban háromszor nyerték meg a BL-t, idén elsőként védték meg címüket a sorozatban,

összejött a bajnoki cím is, a presidentének pedig határozott terve, hogy egy újabb galaktikus Realt építsen, amihez az első lépés a monacói szupertini, Kylian Mbappé megszerzése lehet.

Mondjuk, nem lenne rossz az adóelkerülési botránya miatt bajba kerülő Cristiano Ronaldo megtartása sem, akit megnyugtatásul teljes bizalmáról biztosított a klub.