Társoldalunk:

Hamis tanúzásért mehet börtönbe a Real Madrid sztárja

2017.06.19. 16:59

A Horvát Államügyészség hamis tanúzás vádjával indított vizsgálatot Luka Modric, a Real Madrid futballistája ellen, akit akár hat hónaptól öt évig terjedő börtönnel is büntethetnek – írja az Independent.

Modric a Dinamo Zagreb korábbi ügyvezető igazgatója, Zdravko Mamic elleni per egyik koronatanúja.

Mamicot többek között sikkasztással és adócsalással is vádolják, konkrétan azzal, hogy a Dinamo Zagreb által eladott futballisták vételárából befolyt összeg egy része a saját zsebébe vándorolt, amivel nemcsak a klubot, hanem a horvát államot is megkárosította. Modricot 2008-ban adta el a Dinamo a Tottenhamnek 21 millió euróért. 

Modric megváltoztatta a tanúvallomását, bajba kerülhetForrás: AFP/Str

A klub és a játékos közti megállapodás szerint a vételár fele-fele arányban oszlott meg a Dinamo és Modric között, de az ügyészség állítja, erről csak a játékos eladása után kötöttek egy visszadátumozott szerződést.

Modric korábban ezt meg is erősítette, azt vallotta, hogy átadta Mamicnak a vételár őt illető részét, egy későbbi tanúvallomásában azonban már azt mondta, hogy nem emlékszik a pontos részletekre és össze van zavarodva.

Ha Modric vétkessége bizonyítást nyer, a 97-szeres válogatott futballista akár öt év börtönt is kaphat.

Nemrég Cristiano Ronaldóról derült ki, hogy korábbi nemierőszak-botránya után most adócsalás miatt nyomoz ellene a spanyol ügyészség. Emiatt el is hagyhatja Madridot.