Társoldalunk:

Lewandowski hatalmasat csalódott a Bayern Münchenben

2017.06.19. 19:56

Robert Lewandowski mérges volt csapattársaira a Bayern München szezonbeli utolsó bajnoki mérkőzése után, mert szerinte nem tettek meg mindent, hogy elnyerje a Bundesliga gólkirályi címét.

A Bundesliga 2016-2017-es idényének legeredményesebb gólszerzője a dortmundi Pierre-Emerick Aubameyang lett 31 találattal, a gaboni csatár ezt egy Werder Bremen elleni duplával hozta össze az utolsó fordulóban. A Bayern a Freiburgot győzte le 4-1-re hazai pályán az utolsó körben, Lewandowski csak egy gólt szerzett, így 30 találattal a második helyen végzett.

A 28 éves lengyel válogatott csatárnak nem tetszett, hogy a bajnoki arany biztos tudatában Carlo Ancelotti vezetőedző és csapattársai nem segítették eléggé céljai elérésében.

Lewandowski nem volt boldog a szezon utolsó mérkőzése utánForrás: Picture-Alliance/AFP/Thomas Eisenhuth

„Robert úgy érezte, nem kapta meg a kellő támogatást és a vezetőedző sem ösztönözte csapatát, hogy tegyenek meg mindent társuk gólkirályi címéért" – nyilatkozta Lewandowski ügynöke, Maik Barthel a Kickernek.

Soha nem láttam ilyen csalódottnak, tényleg bízott csapattársai támogatásában" – tette hozzá.

Korábban a csatár is a nyilvánosan beszélt érzéseiről.

„Már nem fáj, de akkor nem esett jól, úgy éreztem, hogy több támogatást is kaphattam volna. A lefújás után dühös voltam és csalódott" – nyilatkozta még májusban az ESPN-nek Lewandowski, aki 2014-ben 20, 2016-ban 30 góllal volt a Bundesliga gólkirálya, de a triplázásra egyelőre várnia kell.