Vágólapra másolva!
Nem véletlenül mondta azt az NB I egyik újoncának, a Balmazújváros FC-nek a vezető edzője, hogy a feladata Mission Impossible. Horváth Ferenc mintha előre látta volna, mennyire nehéz dolga lesz a Hajdú-Bihar megyei csapatnak. Ránézve a labdarúgó NB I július 15-én kedződő idényének a sorsolására, megérthetjük, miről beszélt a tréner.

A Balmazújváros az első három fordulóban kifogta a 2015-16-os bajnokság első három csapatát.

Az első játéknapon az ezüstérmes Videotonhoz látogatnak, majd hazai pályán fogadják a bronzérmes Vasast. A harmadik körben a bajnok Budapest Honvéd pályáján vizitálnak.

Ez első olvasatra tényleg nagyon nehéz sorozatnak tűnik, ugyanakkor ne feledjük, hogy a három ellenfelük közül a Honvéd egészen biztosan dupla terhelés alatt lesz, hiszen a Bajnokok Ligája selejtezői ekkor zajlanak. Jó esetben a Vasas és a Videoton is érdekelt lesz még ekkor az Európa Liga selejtezőiben.

Elképesztő sorsolást kapott az újonc Forrás: civishír.hu

A negyedik fordulóban a DVTK elleni hazai pályán játszott mérkőzésük lesz az első olyan, amely nem illeszkedik ebbe a sorba.

Az NB I 2017-18-as szezonja a július 15-16-i hétvégén indul. Akkor, amikor Budapesten elkezdődik a FINA vizes világbajnokság. A valaha volt legnagyobb Magyarországon rendezett világverseny alatt három fordulót is megrendeznek az NB I-es bajnokságban.