Vágólapra másolva!
Az Oroszországban zajló Konföderációs Kupa harmadik fordulójában a német válogatott 3-1-re legyőzte Kamerunt, míg Chile 1-1-s döntetlent játszott Ausztráliával, ez azt jelenti, hogy a Nationalelf végzett a kvartett élén és csütörtökön Mexikó ellen lép majd pályára az elődöntőben. A csoport második helyén továbbjutó Chile az Európa-bajnok portugál válogatottal meccsel a döntőbe jutásért szerdán este.

Konföderációs Kupa, 3. forduló
Németország–Kamerun 3-1 (0-0)
Szocsi, Fisht-stadion, játékvezető: Roldán (kolumbiai)
Németország: Ter Stegen – Ginter, Süle, Rüdiger – Kimmich, Rudy (Henrichs, 74.), Can, Plattenhardt – Demirbay (Brandt, 77.) Draxler (Younes, 80.) – Werner. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Kamerun: Ondoa – Mabouka, Ngadeu-Ngadjui, Teikeu, Fai – Zambo Anguissa – Siani, Djoum (Ngamaleu, 58.) – Bassogog (Ekambi 82.), Moukandjo (Guihoata, 70.) – Aboubaka. Szövetségi kapitány: Hugo Broos
Gólszerzők: Demirbay (48.), Werner (66., 81.), ill. Aboubakar (79.)
Kiállítva: Mabouka (65.)

A gólnélküli első félidőt követően a német válogatott azonnal betalált a második játékrész elején. A 48. percben Julian Draxler sarokkal tálalt Kerem Demirbay elé, aki 17 méterről a bal felső sarokba bombázott. A mérkőzésen a videoibíró is főszerepet kapott, ugyanis a 65. percben a kolumbiai Wilmar Roldán játékvezető visszanézte Ernest Mabouka kőkemény talpalását, amiért azonnal felmutatta neki a piros lapot.

A kolumbiai Wilmar Roldán játékvezető nem kegyelmezett Ernest Maboukának Forrás: Getty Images

A megfogyatkozott kameruniak rögtön gólt kaptak, a 66. percben Joshua Kimmich jobb oldali beadására Timo Werner érkezett, aki hat méterről, csukafejessel bólintott a kapuba. A 79. percben szépítettek az emberhátrányban játszó kameruniak. Arnaud Djoum jobb oldali beadása után Vincent Aboubakar előzte meg Ter Stegent, és három méterről a kapuba csúsztatott. Sokáig azonban nem reménykedhetett az afrikai csapat, ugyanis 81. percben a csereként érkező Benjamin Henrichs visszatett labdáját Timo Werner lőtte kapásból a jobb sarokba, ezzel végleg eldöntve a mérkőzést.

A német válogatott játékosai győzelemmel ajándékozták meg Joachim Löw szövetségi kapitányt, akinek ez volt a 150. mérkőzése - és a 100. győzelme - a Nationalelf kispadján.

Claudio Bravo hibája is kellett az ausztrál vezető gólhoz Forrás: MTI/EPA/Szergej Csirikov

Konföderációs Kupa, 3. forduló
Chile–Ausztrália 1-1 (0-1)
Moszkva, Szpartak-stadion, játékvezető: Rocchi (olasz)
Chile: C. Bravo – Isla, Huincales, Jara, Mena – Fuenzalida (M. Rodriguez, 46.), Silva, Aranguíz (P. Hernandez, 46.) – Vargas (M. Diaz, 82.), Vidal, Alexis Sánchez. Szövetségi kapitány: Juan Antonio Pizzi.
Ausztrália: Ryan – McGowan, Sainsbury (Wright, 72.), Troisi – Irvine, Luongo, Miligan, Behich – Kruse, Cahill (Leckie, 57.) – Juric (Maclaren, 62.). Szövetségi kapitány: Ante Postecoglou.
Gólszerzők: M. Rodriguez (68.), ill. Troisi (42.)

A csoport másik mérkőzésén Chile 1-1-es döntetlent játszott Ausztrália ellen, ami azt jelenti, hogy a dél-amerikai kontinens bajnoka az utolsó fordulóban csúszott le a csoport éléről.