Piszkos játékkal vennék el a spanyolok kedvét a focitól

Italy v Germany - 2017 UEFA European Under-21 Championship Club Soccer Germany Group C HORIZONTAL Italy Krakow Photography Poland PORTRAIT Soccer SPORT Sports Team
Andrea Conti (ITA), Max Meyer (GER), during the UEFA U-21 European Championship Group C football match Italy v Germany in Krakow, Poland on June 24, 2017.(Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az U21-es Európa-bajnokság pénteki döntőjére a leghagyományosabb latin-amerikai taktikával készülnek a németek a nagy esélyes spanyolok ellen.

"Mocskosan kell játszanunk, apró kis szabálytalanságokkal kezdeni a meccset, hogy elvegyük a spanyolok kedvét a játéktól" - idézi a Marca című spanyol lap a német U21-es válogatott csatárát, Max Meyert a spanyolok elleni pénteki döntő felvezetésében.

A Schalke csatára azért választaná ezt a harcmodort, mert, mint azt elmondja, a spanyolok a döntő egyértelmű esélyesei, és valahogy meg kell őket állítani. "A spanyolok az esélyesek, de egy döntőben minden lehetséges. Nekünk most van itt az alkalom, hogy megszerezzük a trófeát."

Max Meyert (7) és a németeket eddig sem kellett félteni az Eb-n Forrás: NurPhoto/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

A támadóval azonos véleményen van az angolok elleni elődöntő hőse, a tizenegyes-párbajban két lövést is hárító Julian Pollersbeck.

"Meg kell mutatnunk nekik, hogy kell egy döntőben játszani - harciaskodott a kapus. - Ha keményen megyünk bele a meccsbe, az nem nagyon fog nekik ízleni. Egy kis német keménység majd szerte foszlatja az illúzióikat."

Miközben a játékosok láthatóan reggelire és vacsorára is vért isznak, addig a némett csapat edzője, a nagyokkal 1996-ban Angliában Európa-bajnokságot nyerő Stefan Kuntz józanabban közelíti meg a finálét. "Birtokolnunk kell a labdát, nekünk kell irányítanunk a játékot.

A spanyolok az eddigi játékuk alapján valóban egyértelmű favoritnak számítanak a döntőben: mind a négy meccsüket megnyerve, 12-2-es gólkülönbséggel masíroztak be a fináléba, a keretük pedig teli van a La Ligában, sőt a Bajnokok Ligájában edződő játékossal, mint Héctor Bellerín (Arsenal), Marco Asensio (Real Madrid), Denis Suárez (Barcelona), vagy éppen az olaszok elleni elődöntőben mesterhármast vágó Saul Niguez (Atlético Madrid), akik aligha fognak megijedni egy-egy keményebb becsúszástól.