Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályban szereplő Aston Villa csapatában futballozik tovább John Terry, aki az elmúlt idény végén köszönt el a bajnok Chelsea-től.

A hírről Tony Xia, a birminghami klub tulajdonosa számolt be Twitter-üzenetben, a helyi sajtó pedig azt írta, hogy Terry egy évre szóló szerződést írt alá, és már el is utazott új csapatának portugáliai edzőtáborába, Algarvéba.

John Terry az angol másodosztályt és az Aston Villát választotta Forrás: avfc.co.uk

Az angol válogatott és a Chelsea volt csapatkapitánya május 21-én a Sunderland elleni győzelemmel búcsúzott el a Premier League bajnokától. A 36 éves védő 22 esztendőt töltött a Chelsea-ben, 717 alkalommal lépett pályára a Kékek színeiben, s az utolsó találkozón a 26. percben cserélték le, utalva mezszámára. Levonulásakor játékostársai sorfalat álltak neki. Azt akkor még nem lehetett tudni, hogy befejezi-e a pályafutását, vagy másik csapathoz igazol.

Aztán a West Bromwich Albion, a Stoke City és a Bournemouth is érdeklődött iránta az élvonalból,

sőt, a hírek szerint Amerikából és Kínából is élénken érdeklődtek iránta, de a másodosztályú Birmingham City is szerződtetni akarta, végül a városi rivális Aston Villát választotta.

John Terry és Steve Bruce a jövőben már nem csak a golfpályán találkoznak majd Forrás: thesun.co.uk

John Terry 1998-ban debütált a Chelsea felnőtt együttesében, és 2004-ben választották meg csapatkapitánynak. A londoniakkal mindent megnyert, amit lehetett: a nemzetközi porondon Bajnokok Ligáját és Európa Ligát is, míg Angliában négyszer volt bajnok, az FA Kupát ötször, a Ligakupát pedig háromszor emelhette magasba.

Az Aston Villa augusztus 5-én kezd a Chamipionshipben, az első fordulóban a Hull City látogat Birminghambe.