Máltai döntetlennel jutott tovább az Európa Ligában a Videoton

Marko Scsepovics, Videoton
A fehérvári Marko Scsepovics az UEFA Európa Liga első selejtezőkörében játszott Videoton - Balzan FC labdarúgó-mérkőzésen
Vágólapra másolva!
Balzan-gólok foglalták keretbe a mérkőzést, a Videoton 3-3-as döntetlent ért el Máltán, 5-3-as összesítéssel jutott tovább az Európa Liga második selejtezőkörébe.

Az első meccshez képest három helyen változtatott Marko Nikolic, a Videoton edzője. Kikerült a csapatból Fejes András, Varga József és Bódi Ádám is, míg Vinícius, Pátkai Máté és Géresi Krisztián a kezdőben kapott helyet.

A két csapat a Hibernians Stadionban lépett pályára, jelenleg ugyanis ez az egyetlen létesítmény az országban, amelyben nemzetközi kupameccset lehet rendezni.

Az első percekben ránk ijesztett a Balzan, három perc sem telt el és vezetett a máltai csapat, Bojan Kaljevic érkezett lesgyanús helyzetben a kapu elé begurított labdára és és közvetlen közelről Kovácsik Ádám kapujába lőtt.

A folytatásban egyre inkább az történt a pályán, amit a fehérváriak akartak, jöttek is a helyzetek, a 15. percben pedig a gól is. Nego beadása után Scsepovics ziccerét védte Janjusevic, majd Géresi az üres kapuba pofozta a labdát.

Marko Scsepovics mindkét meccsen eredményes volt Forrás: MTI/Illyés Tibor

A 23. percben már vezetett a Videoton, Marko Scsepovics kapott egy remek kiugratást Lazovicstól, majd a kapus lábai között lőtte a labdát a kapuba. A máltai melegben ivószünet következett, majd egy hihetetlen jelenetsor Lazovicstól, aki előbb a lécre ívelt, majd saját kipattanójára érkezve a kapu torkából tudott a kapu fölé fejelni.

A második félidőben szinte a semmiből egyenlített a Balzan, Effiong az 56. percben remek mozdulattal emelt át Kovácsik feje fölött, aztán megint a Videoton percei következtek, a legnagyobb hekyzetet Juhász Roland hagyta ki, fejesét követően éppen csak a gólvonalról tisztáztak a védők.

A hajrában a szerdán 34. születésnapját ünneplő Juhász aztán meglőtte, pontosabban fejelte a maga gólját, Lazovics szabadrúgása után volt eredményes.

Hogy ne legyen felhőtlen az örömünk, arról Nego gondoskodott, aki teljesen feleslegesen hozott össze egy tizenegyest a meccs hajrájában, amit Kaljevic értékesített.

Balzan–Videoton FC 3–3
g.: Kaljevics 3., 86. – 11-esből, Effiong 56., ill. Géresi 15., Scsepovics 23., Juhász 80.
Továbbjutott: 5–3-as összesítéssel a Videoton

A második selejtezőkörben a feröeri B36 Torshavn vagy az észt Kalju lesz a Vidi ellenfele, ez csütörtökön derül ki.