Társoldalunk:

Cseh válogatott focista érkezett Angyalföldre

2017.07.05. 20:06

Az NB I-es labdarúgó-bajnokságban szereplő Vasas FC a hivatalos honlapján jelentette be, hároméves szerződést kötött a négyszeres cseh válogatott védővel, Jan Simunekkel. A 30 éves belső védő a cseh Dukla Praha csapatától érkezett Angyalföldre.

Jan Simunek Prágában született, de a labdarúgással Svájcban ismerkedett meg, majd a Bohemians és a Sparta Praha ifjúsági csapataiban játszott, első felnőtt mérkőzését is utóbbi klubnál teljesítette. 2006-ban kölcsönadták az akkor frissen feljutott SK Kladno csapatának, ahol a kezdőcsapat tagja lett.

2007-ben Németországba igazolt, a VfL Wolfsburg játékosa lett. Első szezonjában az UEFA-Kupa-indulást jelentő ötödik helyen végzett a Bundesligában, majd egy évre rá a bajnokságot megnyerő csapat tagja volt, a tavaszi szezonban stabil kezdőként. Ebben az időszakban mutatkozott be a cseh felnőtt válogatottban is, miután végigjárta a korosztályos csapatokat is.

Jan Simunek négyszer is magára ölthette a cseh válogatott szerelésétForrás: Getty Images/AFP/2007 Getty Images/Jeff Vinnick

2010-ben a Kaiserslauternhez szerződött, a frissen feljutó csapatnál összesen négy szezont töltött, itt szerezte első profi góljait is. 2014 és 2016 között a VfL Bochum játékosa volt, az előző szezont pedig a cseh élvonalbeli Dukla Praha csapatánál töltötte.

„Jan személyében egy értékes, kiváló játékost köszönhetünk a Vasas-családban, aki hosszú évek óta a Bundesliga első osztályában edződött. Michael Oenning is jól ismeri képességeit. Kiemelném, hogy nem azért igazoltuk le, mert nem hinnénk abban, hogy Vít Benes hamarosan játszhat csapatunkban, hanem azért, hogy minőségi játékossal erősítsük meg a védelmünket" – mondta a Vasas FC ügyvezető igazgatója, Vancsa Miklós az aláírást követően a klub honlapjának.