Társoldalunk:

Meghalt a kisfiú, akinek az egész focivilág szurkolt

2017.07.07. 17:45

A fanatikus Sunderland drukker angol kisfiú, Bradley Lowery szervezete pénteken feladta a rák elleni küzdelmet. A szomorú hírt a gyerek családja jelentette be a Twitteren.

"Az én bátor kisfiam ma elrepült az angyalokhoz" - írta a gyermek édesanyja.

Ő volt a mi szuperhősünk, aki hatalmasat küzdött a rákkal. Nincsenek szavak arra, amit most érzünk. Köszönöm mindenkinek a támogatást és a kedves szavakat."

Jermain Defoe és Bradley Lowery az Anglia-Litvánia vb-selejtezőnForrás: AFP/Glyn Kirk

A hat esztendős Bradley Lowery neuroblastomával, a szimpatikus idegrendszer rosszindulatú daganatával küzdött. Idén március 26-án az Anglia-Litvánia vb-selejtezőn még ő vezette fel az angol válogatottat a Wembley-stadionban.

A Sunderland-Chelsea PL-mérkőzésen is ő végezte el a kezdőrúgástForrás: AFP/Oli Scarff

A kisfiúnál a halálos betegséget 2013-ban diagnosztizálták az orvosok. Most nem csak Anglia, hanem az egész futballvilág őt gyászolja.

Bradley Lowery: Sunderland fan dies after long illness - BBC News

Six-year-old Bradley Lowery, whose plight touched tens of thousands of people, has died after a long illness. The Sunderland fan was diagnosed with neuroblastoma - a rare type of cancer - when he was 18 months old. Bradley went on to be the club's mascot and became "best mates" with his hero, striker Jermain Defoe.

Ezen a videón megnézheti az Anglia-Litvánia vb-selejtező előtti perceket, Bradley Lowery 1.53-nál látható:

A halálosan beteg kisfiú egyik legjobb barátja Jermain Defoe volt. 

Bradley Lowery és édesanyja, GemmaForrás: Twitter/Sunderland

Kettejük barátsága akkor kezdődött, amikor a Sunderland játékosa meglátogatta a kórházban a csapatért rajongó rákbeteg kisfiút, akit előbb Anglia, majd az egész focivilág a szívébe zárt.