Német válogatottal erősít Conte

Rüdiger
Roma's defender from Germany Antonio Rudiger reacts during the Italian Tim Cup second leg semi-final football match AS Roma vs Lazio on April 4, 2017 at the Olympic stadium in Rome. / AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
A Chelsea 34 millió fontért szerződtette az AS Roma német válogatott védőjét, Antonio Rüdigert.

A középső védőként és jobbhátvédként is bevethető Rüdiger ötéves szerződést írt alá. Rüdiger leigazolására azért volt szükség, mert a Chelsea védelméből Nathan Ake (Bournemouth) és John Terry (Aston Villa) is távozott.

A német játékost már tavaly nyáron is szerette volna leigazolni a Chelsea, de egy súlyos keresztszalag-szakadás miatt meghiúsult a transzfer.

Rüdiger a Chelsea második nyári igazolása Forrás: AFP/Patrik Stollarz

"Antonio még mindig nagyon fiatal, de már komoly tapasztalattal rendelkezik, és minden képessége megvan ahhoz, hogy helyt álljon a Premier League-ben" - mondta Michael Emenalo, a Chelsea technikai vezetője.

A német Kicker állítása szerint Rüdiger klubváltásából a játékos korábbi csapata, a Stuttgart is profitál.

A kapus Willy Caballero után Rüdiger a Chelsea második nyári igazolása, de várhatóan nem az utolsó: a londoniak 35 millió fontos ajánlatra készülnek a Monaco középpályásáért, Tiemoue Bakayokóért, és a Juventus szélsője, Alex Sandro szerződtetése is tervben van.