A CAS megerősítette, hogy Hagi csapata nyerte a román bajnokságot

Horizontal
Coach Gheorghe Hagi (C,R) of Viitorul Constanta celebrates with the team and trophy the victory against CFR Cluj and winning of the Championship after the play off football match between Viitorul Constanta and CFR Cluj in Constanta, southeastern Romania, on May 13, 2017. / AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése szerint a Gheorghe Hagi által alapított és működtetett Viitorul Constanta nyerte a román labdarúgó-bajnokságot a 2016-2017-es idényben - közölte csütörtökön a Román Labdarúgó Szövetség.

A CAS csütörtökön határozott így, miután a második helyen végzett FCSB (volt Steaua Bucuresti) megóvta a végeredményt a román labdarúgás szervezési szabályzata 27. cikkelyének 3-as pontja alapján.

A Viitorul és a FCSB a bajnokság végén azonos pontszámmal végzett,

de azért ítélték a konstancai csapatnak a bajnoki serleget, mert a román szövetség és a bajnokságot szervező Román Hivatásos Labdarúgó Liga úgy értelmezte a vitatott cikkelyt, hogy csak a rájátszásban lejátszott egymás elleni mérkőzések eredményeit veszik figyelembe.

A Gigi Becali üzletember által finanszírozott FCSB szerint a rájátszás mellett a két csapat alapszakaszbeli egymás elleni eredményeit is be kell számítani, ami a bukaresti csapatnak kedvezett volna.

A bukarestiek keresetét elutasította a CAS, amely így helyben hagyta a román szövetség június eleji döntését, miszerint a Viitorul lett a bajnok.

Gheorghe Hagi, a Viitorul alapítója és edzője Fotó: Tuba Zoltán [origo]


A konstancai Viitorul csapatát George Hagi, minden idők legjobb román futballistája alapította nyolc évvel ezelőtt. Az együttes kerete többnyire saját nevelésű fiatal labdarúgókból áll.