Vágólapra másolva!
Marco Rossi azok után, hogy 24 év elteltével bajnoki címig vezette a Budapest Honvéd csapatát, megköszönte a lehetőséget és nem folytatta a munkát Kispesten. A budapesti csapat éppen szerdán kezdte meg selejtezőit a Bajnokok Ligájában, miközben Rossi a DAC edzőjeként várja a szlovák bajnokság rajtját.

Rossi a szezon indulása előtt elmondta, mindössze két éve hallott először a klubról, amelynek edzéseit jelenleg ő felügyeli.

„Megnéztem számos videót az itteni hihetetlen hangulatról, felkeltette a klub az érdeklődésemet. Amikor találkoztam a klub vezetőivel, rádöbbentem, hogy nagy az elszántságuk valami különlegeset elérni ezzel a klubbal, és nem csak Szlovákiában, nem utolsósorban az is sokat nyomott a latban, hogy megfelelő ajánlatot kaptam" – nyilatkozta Rossi a klikkout.sk-nak adott interjúban.

Rossi mesélt arról is, miként került Magyarországra.

Rossi kispesten meghódította a szurkolók szívét Fotó: Szabó Gábor - Origo

„A magyarországi szereplésemet a szerencsének köszönhetem. Egy régi barátomat mentem meglátogatni az új budapesti éttermébe, és ott találkoztam a Honvéd menedzserével, akivel három hónapon keresztül kommunikáltunk. Ezután találkoztam Hemingway úrral, aki felajánlotta nekem a Honvéd kispadját, én pedig elfogadtam. Nagyon örültem a lehetőségnek, nemcsak azért, mert végre egy elsőligás csapatot vezethettem, hanem a családom miatt is. A nagyapámnak, aki engem a futballhoz vezetett, a Torino és a Honvéd volt a kedvenc csapata. A Torino Valentino Mazzola, a Honvéd Puskás Öcsi miatt."

A DAC első bajnokijára készülve Marco Rossi elmondta, miként szokott egy-egy meccsre hangolódni.

„Bevált dolog nálam, hogy sosem eszek meccs előtt, mert szinte nyakszorító érzésem van az ételtől ilyenkor. Ami kimaradhatatlan, hogy sokat gondolok a nagyapámra és az apámra."