Társoldalunk:

Pontos Felcsút, Pintér-fricska a Fradi ellen

2017.07.16. 19:07

Nem tudott nyerni a Ferencváros az újonc Puskás Akadémia ellen a labdarúgó NB I 2017-18-as idényének első fordulójában. Az 1-1-es végeredmény miatt a Fradi két pontot vesztett, de a hajrában elvesztette egyik kulcsjátékosát, Hajnal Tamást, aki agyrázkódást szenvedett.

A labdarúgó OTP Bank Liga 2017/18-as szezonjának első fordulójában a Ferencváros az újonc Puskás Akadémiát fogadta a Groupama Arénában. Az összecsapás már a kezdő sípszót megelőzően sok érdekességgel szolgált, mivel Thomas Doll kihagyta a kezdőcsapatból a Midtjylland elleni EL-selejtezőkhöz képest Julian Kochot, Amadou Moutarit és Priskin Tamást is, míg a másik oldalon Pintér Attila együttesében az első perctől a pályán volt a Fraditól nyáron távozó Radó András.

A mérkőzés első tíz perce kiegyenlített játékot hozott, a Ferencvároson már ekkor látható volt, hogy nem sikerült teljes mértékben kiheverni még a dán rivális elleni hétközi Európa Liga-vereséget.

Leandro korai sérülése miatt a Midtjylland ellen kiállított Julian Koch a 15. percben beállt, így a zöld-fehérek hamar kihasznált az első cserélhetőségüket. A meccs első komolyabb helyzetére szűk húsz percet kellett várni, ám Rui Pedro 16 méteres lövését könnyedén hárította Braniszlav Danilovics.

A 24. percben jött a hazai csapat számára a mai hidegzuhany, megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia: Márkvárt Dávid gyönyörű indítása után Szakály Péter simán rázta le magáról az ütemet tévesztő Lovrencsics Gergőt, majd tíz méterről higgadtan lőtt Dibusz Dénes mellett a bal alsó sarokba.

A bekapott gólt követően azonnal váltott a Ferencváros, de inkább csak mezőnyben került fölénybe, komolyabb helyzetet nem tudott kidolgozni. A 37. percben érdekes esemény borzolta a kedélyeket, a már sárga lapos, gólszerző Szakály Péter – akit sérülés miatt a félidő előtt le kellett cserélni – nem engedte elvégezni a szabadrúgást, de Andó-Szabó Sándor játékvezető megkegyelmezett neki.

Négy perccel később Varga Roland viszont nem kegyelmezett a Puskás Akadémiának, mivel 17 méterről, szabadrúgásból a sorfal fölött csavart a bal felső sarokba. Ami nem jött össze a mezőnyből a Fradinak, az pontrúgásból igen, így 1-1-es döntetlennel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrész elején is a Ferencváros irányította a találkozót, próbálta a kapuja elő szögezni a Puskás Akadémiát, de görcsös volt a fővárosi csapat játéka, így csak kisebb helyzeteket jegyezhettünk fel.

A Ferencváros játékosai elégedetlenek voltak a Puskás Akadémia elleni 1-1-es eredménnyelForrás: Polyák Attila/Origo

Radó András nem igazán tudott érvényesülni a ferencvárosi védők között, így tíz perccel a második félidő kezdetét követően Pintér Attila levitte a pályáról, helyére egy ugyancsak korábbi Fradi-játékos, Ulysse Diallo állt, aki nem sokkal később kakaskodott is egyet Gera Zoltánnal. De nem csak a vendég együttes, hanem Thomas Doll is próbált frissíteni a csapatán, a gólszerző helyére érkezett Amadou Moutari, míg Rui Pedrót Hajnal Tamás váltotta.

Húsz perccel a mérkőzés vége előtt meghűlt a vér a ferencvárosi szurkolókban egy pillanatra: Molnár Gábor a Balogh Balázs beadása utáni lecsorgó labdát pofozta közelről a hálóba, de a játékvezető Szirt Balázs asszisztens jelzésére érvénytelenítette a találatot.

A 78. percben sajnos újra – ki ne emlékezne Lovrencsics Gergő sérülésére – nehéz perceket kellett átélni a stadionban lévőknek és a televíziók előtt ülőknek. Ezúttal egy ütközés után Hajnal Tamás maradt lent a földön mozdulatlanul. Andó-Szabó Sándor azonnal megállította a játékot, majd hordágyon vitték le a rutinos középpályást. Információk szerint Hajnal elájult, elvesztette az eszméletet és az első diagnózis szerint agyrázkódást szenvedett.

Így a Ferencváros az utolsó tíz percet emberhátrányban volt kénytelen lejátszani, ennek ellenére a hazai csapat volt a veszélyesebb a hajrában. Amadou Moutari leshelyzetből még a kapuba is betalált, amelyet a játékvezető érvénytelenített, így maradt az 1-1-es végeredmény a küzdelmes mérkőzés végén.

Bőle Lukács a lefújást követően nem volt elégedett.

Álmosan kezdtük a meccset kapunk gólt, de jobbak voltunk, mint a Puskás Akadémia."

"Nagyon sajnálom, hogy 1-1 lett, nyernünk kellett volna. Szeretnénk Hajnal Tamásnak mielőbbi felépülést kívánni, reméljük, hogy nincs komolyabb baj. A hétközi kupameccs benne volt a lábakban és a fejekben ma. Jobban kell koncentrálnunk a jövőben."

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Ferencváros-Puskás Akadémia 1-1 (1-1)
G.: Varga (41.), illetve Szakály (24.)
Groupama Aréna, 6087 néző, v.: Andó-Szabó
sárga lap: Batik (14.), Rui Pedro (45.), Koch (54.), illetve Vanczák (8.), Szakály (24.), Márkvárt (45.), Poór (50.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Batik, Leandro (Koch, 15.), Botka - Gorriaran, Gera - Bőle, Rui Pedro (Hajnal, 70.), Varga (Moutari, 60.) - Lovrencsics B.
Puskás Akadémia: Danilovic - Poór, Heris, Vanczák, Spandler - Mevoungou - Prosser (Molnár G., 68.), Márkvárt, Balogh B., Szakály P. (Bacelic-Grgic, 44.) - Radó (Diallo, 54.)