A Barca korábbi elnöke lehet a szövetség új vezetője

Joan Gaspart
MD50. MADRID, 04/10/2010.- El presidente del Consejo de Turismo de la CEOE, Joan Gaspart, a la salida del encuentro con los 21 vicepresidentes de la CEOE y con el presidente Gerardo Díaz Ferrán para analizar la reciente huelga general. EFE/Emilio Naranjo TELETIPOS_CORREO:ECO,ECONOMIA,ECONOMIA,%%%
Vágólapra másolva!
Kedden a rendőrség letartóztatta a Spanyol Labdarúgó-szövetség vezetőjét, Ángel María Villart, akinek helyét a Barcelona egykori elnöke, Joan Gaspart veheti át.

A spanyolok többsége természetesen kikéri magának, így óriási botrányokra lehet számítani a következő napokban.

Gaspart - aki 2000 és 2003 között volt a Barcelona elnöke - az egyik legbefolyásosabb katalán ember, korábban már

több alkalommal is szembe ment a Real Madrid elnökével, Florentino Perezzel és a nyíltan Real-szimpatizáns ligaelnökkel, Javier Tebasszal.

Ángel María Villart kedden tartóztatta le a rendőrség Forrás: AFP/Javier Soriano

Villart sikkasztás, hűtlen kezelés és korrupció miatt vette őrizetbe a rendőrség. A FIFA és az UEFA egyik alelnöke sok kritkát kapott az utóbbi időben, miszerint nem hozott objektív döntéseket, így több spanyol sportlap is azt feltételezi, hogy

Barcelona vagy Bilbao környékéről érkeztek információk a spanyol rendőrséghez.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Villar teljes labdarúgó pályafutását a Bilbaónál töltötte, ahol 1969 és 1981 között 291 meccsen lépett pályára. Ráadásul a Barcelonával sem rossz a viszonya, José Mourinho a 2011-es, legendás Bajnokok Ligája sajtótájékozatóján is megemlítette a nevét, amikor azt sorolta, hogy miért is támogatják a bírók a katalánokat.