Két ember halt meg az elátkozott meccsen

Dél-Afrika
Kaiser Chiefs and Orlando Pirates fans cheer their teams during a derby football match on October 29, 2016 at the FNB Stadium in Johannesburg. / AFP PHOTO / STRINGER
Vágólapra másolva!
Két szurkoló veszítette életét abban a tömegpánikban, ami a dél-afrikai Orlando Pirates és Kaizer Chiefs mérkőzésén tört ki szombaton.

Soweto két legnagyobb csapata a Carling Black Label Cup elnevezésű előszezoni meccsen játszott egymással a johannesburgi FNB Stadionban (itt rendezték a 2010-es spanyol-holland világbajnoki döntőt). A dél-afrikai futballban ez a meccs jelenti az új szezon kezdetét.

Hamis jegyekkel még be lehetett jutni a stadionba Forrás: AFP/Tadeu Andre

A stadionban teltház volt, de hamis jegyekkel még be lehetett jutni a J kapunál,

ez vezetett ahhoz a katasztrófához, ami végül két ember életébe került.

Egy embert kritikus állapotban vittek kórházba, további 16-an pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. „Szurkolók egy nagy csoportja próbált bejutni a stadionba, ez okozta a tragédiát – mondta az egyik szóvivő a News24-nek. – Meg kell várnunk a vizsgálat eredményét mielőtt bármilyen következetését is levonnánk".

Jacques Grobbelaar, a dél-afrikai stadionokat üzemeltető vállalat igazgatója elmondta, hogy minden intézkedést megtettek annak érdekében, hogy ilyen tragédia ne történhessen meg.

El van átkozva a Kaiser Chiefs-Orlando Pirates párosítás Forrás: AFP/Stringer

A meccset végül a tervek szerint lejátszották, a Chiefs Bernard Parker góljával 1–0-ra győzött.

A dél-afrikai futball legnagyobb tragédiája is a Chiefs–Pirates párharchoz kapcsolódik, 2001-ben a megengedettnél jóval nagyobb tömeg zsúfolódott be az Ellis Parkban megrendezett meccsre, ahol 43 ember vesztette életét.