Társoldalunk:

A Liverpool karmestere pótolhatja a távozó Neymart

2017.07.30. 17:07

Spanyol sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool elfogadta az FC Barcelona ajánlatát Philippe Coutinhóért, pedig a Mersey-parti gárda menedzsere, Jürgen Klopp már többször is jelezte, hogy a brazil karmester nem eladó.

A Liverpool az átigazolási időszakban már visszautasította a Barca 70 millió font körüli ajánlatát, ráadásul Jürgen Klopp is többször kikelt magából, amiért a katalánok egyfolytában ostromolják a brazil karmestert.

„A probléma ezzel az egésszel, hogy bármit is mondok, úgy is találnak benne valamit, ami alapján tovább spekulálnak. Ha egyszer azt mondtam, nem eladó, akkor nem eladó. Nincs más mondanivalóm, kész! Ez a klub döntése, ez az én döntésem, ez van" - nyilatkozta Jürgen Klopp, aki nem szeretné, hogy a legjobb játékosai elhagyják Liverpoolt.

Jürgen Klopp kijelentette, hogy Philippe Coutinho nem eladóForrás: AFP/Isaac Lawrence

„Luís Suárez vagy Raheem Sterling eladásánál én még egyáltalán nem voltam itt, így a két szituációnak semmi köze a jelenlegihez. Fontos pillanathoz érkeztünk: jobbak akarunk lenni és erősödni szeretnénk, ennek érdekében meg kell tartanunk a kulcsjátékosainkat" - tette hozza a német szakember.

A 27-szeres brazil válogatott játékost nem hatotta meg Jürgen Klopp ragaszkodása, már tudatta is a Liverpool vezetőivel távozási szándékát. Ezért az angol csapatnál úgy döntöttek, hogy leülnek tárgyalni a Barca képviselőivel. A katalán RAC1 úgy értesült, hogy Liverpool hajlandó lenne megválni legjobb játékosától, miután a Barcelona 80-100 millió font közötti ajánlattal rukkolt elő.

Philippe Coutinho átveheti Neymar helyét a BarcábanForrás: AFP/Nelson Almeida

Azt is tudni vélik, hogy a két klub képviselői már Londonban tárgyalóasztalhoz ültek, így már az is eldőlt, hogy Coutinho ötéves szerződést fog aláírnál a Barcelonával. A 25 éves brazil fizetése minden bizonnyal alacsonyabb lesz, mint Liverpoolban, azonban nagyobb esélye lesz trófeákat nyerni, ami kárpótolhatja.

Philippe Coutinho érkezésével a Barca nagy valószínűséggel Neymar távozásának ágyazna meg. A katalán csapat 11-ese minden bizonnyal a PSG-ben folytatja pályafutását, már csak azon megy a huzavona, hogy a párizsi klub a 222 millió eurós vételárat játékos cserével szeretné csökkenteni.

Marco Verratti vagy Angel Di Maria hamarosan gránátvörös-kékbe öltözhetForrás: AFP/Franck Fife

A PSG részéről Ángel Di Maria, Julian Draxler és Adrien Rabiot jöhetne számításba, azonban a Barcelona mindenképpen az olasz válogatott Marco Verrattit szeretné bevonni a transzferbe.