Cristiano Ronaldót kihallgatták a bíróságon

Messi, Ronaldo
BARCELONA, SPAIN - DECEMBER 03 : Cristiano Ronaldo (R) of Real Madrid and Lionel Messi (L) of Barcelona are seen during the La Liga football match between FC Barcelona and Real Madrid CF at Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain on December 03, 2016. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Óriási médiaérdeklődés mellett hétfőn kihallgatták Cristiano Ronaldót, a Real Madrid portugál sztárfutballistáját, akit azzal gyanúsítanak, hogy 14,7 millió adót nem fizetett be a spanyol államkincstárba.

A négyszeres aranylabdás támadót Madrid közelében, Pozuelo de Alarcónban hallgatták meg, zárt ajtók mögött - közölte a bíróság. A nyomozó ügyésznőnek a mostani vallomástétel után

másfél éve van arra, hogy eldöntse, induljon-e eljárás

a 32 éves, Bajnokok Ligája-győztes és Európa-bajnok játékos ellen.

A bíróság épülete előtt a világ minden tájáról érkezett több mint 200 újságíró és mintegy negyven operatőr várt a labdarúgóra, aki azonban egy hátsó bejáraton közvetlenül a garázsba hajtott autójával.

A spanyol ügyészség júniusban azzal gyanúsította meg Ronaldót, hogy 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, ügyvédei ugyanakkor nyilvánosan visszautasították ezt.

Ha a portugál válogatott csapatkapitányát mégis bűnösnek találja a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés vár rá, amelyet azonban büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kell letöltenie.