Társoldalunk:

Máris megvan Neymar utódja, MSN után jöhet a GSM

2017.08.01. 19:10

A francia sport24 értesülése szerint az FC Barcelona vezetősége beletörődött Neymar távozásába, és gőzerővel elkezdte keresni a támadót, aki a brazilt helyettesítheti.

A katalán klub első számú célpontja az Atlético Madrid francia válogatott csatára, Antoine Griezmann. A Barcának nem lesz egyszerű dolga, ha meg akarja szerezni a 26 éves játékost, ugyanis az Atléti 2018 januárjáig nem szerződtethet új játékost. 

Antoine Griezmann a Barcelona új célpontjaForrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Burak Akbulut

A Matracosok korábban megszegték a külföldi utánpótláskorú játékosokra vonatkozó átigazolási szabályzatot, így minden bizonnyal a végsőkig ragaszkodni fognak a legértékesebb játékosukhoz, ha már nem tudnak a helyére igazolni.

Úgy döntöttem, maradok. Nehéz időszak ez mind a klubnak, mind a játékostársaimnak. Nem lenne szép lépés, ha most elhagynám őket" – nyilatkozta Antoine Griezmann még júniusban. Akkoriban a Manchester United indított érte ostromot, de a francia támadó hűségesküje után José Mourinho inkább a belga Romelu Lukakut szerződtette 90 millió fontért.

Lionel Messi és Luis Suárez várják az új játszótársatForrás: AFP/Hector Retamal

Egyelőre semmi sem biztos, de ha Neymar a hétvégén valóban a Paris Saint-Germain játékosa lesz, akkor a Barcelonának mindenképpen szüksége lesz egy gólerős támadóra. Korábban arról lehetett hallani, hogy a Liverpool brazil karmestere, Philippe Coutinho érkezik a Barcába, de a következő napokban biztosan bekerül majd egy tucat új név a kalapba.