Vágólapra másolva!
A goal.com értesülése szerint az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Leicester City 25 millió fontért szerződteti a Manchester City támadóját, Kelechi Iheanachót.

A 20 éves nigériai csatár csak epizódszereplő a Cityben. Az előző szezonban összesen 899 percet (alig tízmérkőzésnyi játékidőt) töltött a pályán, mégis szerzett 7 gólt és kiosztott 3 gólpasszt.

Iheanacho állítólag kedden este átesik a kötelező orvosi vizsgálatokon, és a Rókák játékosa lesz.

Kelechi Iheanacho bármikor képes lendületet adni a csapatnak Forrás: AFP/Paul Ellis

A Manchester City menedzsere, Josep Guardiola a nyári átigazolási időszakban már több mint 200 millió fontot költött játékosokra.

Korábban szerződtette Bernardo Silvát és Benjamin Mendyt az AS Monacótól, Kyle Walkert a Tottenhamtől és Edersont a Benficától.

A pénzügyi fairplayt szem előtt tartva a Manchester Citynek idén nyáron 100 millió font körüli összeget kell termelnie játékos eladásokból. Iheanacho távozásával most 60 millió körül mozog a City, így még biztosan lesznek távozók.

Guardiola döntése némileg érthetetlen, mert a 20 éves támadó eladás után csak az argentin Sergio Agüero és a brazil Gabriel Jesus marad bevethető opció középcsatár posztra.

Pep Guardiola két csatárral vág neki a szezonnak? Forrás: AFP/Paul Ellis

Kettejükre építeni elég kockázatos, ugyanis mindkét támadó üveglábú.

Gabriel Jesus januárban érkezett Manchesterbe, de sorozatos sérülései miatt tavasszal csak tíz meccsen tudott pályára lépni.