Kifizették Neymar árát, már nem a Barcelona játékosa

Neymar
Neymar of Barcelona gestures after scoring during their International Champions Cup (ICC) football match against Manchester United on July 26, 2017 at the FedExField, in Landover, Maryland. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona csütörtökön este bejelentette, hogy megszűnt a szerződése Neymarral, miután a brazil labdarúgó kifizette a 222 millió eurós (67,7 milliárd forintos) kivásárlási árát.

A 25 éves támadó már a szerda délelőtti edzésen közölte csapattársaival, hogy a Paris Saint-Germainhez szerződik. Mivel a katalán klub nem akarta őt elengedni, kénytelen volt a szerződése záradékában szereplő kivásárlási árra hivatkozni, s azt - valószínűleg új klubja segítségével - kifizetni.

Neymar már nem a Barcelona játékosa Forrás: AFP/Brendan Smialowski

"Csütörtökön délután Neymar képviselői személyesen jöttek el a klub irodájába, s a játékos nevében kifizették a 222 millió eurót, ami egyoldalúan megszüntette a két fél közötti szerződést" - közölte honlapján az FC Barcelona. A klub hozzátette: továbbítja az európai szövetséghez (UEFA) a tranzakció részleteit, hogy a szervezet dönthessen az ügy esetleges következményeiről.

Neymar, aki hivatalosan egyelőre még nem játékosa a PSG-nek, 2013-ban a Santostól igazolt a Barcelonához.